Lene Mykjåland scoret på straffe for Norge. Foto: Scanpix
Lene Mykjåland scoret på straffe for Norge. Foto: Scanpix Foto: Roald, Berit

Straffe sendte Norge til topps

Lene Mykjålands straffespark ga Norges kvinnelandslag i fotball en knepen og litt heldig 1-0-seier mot Østerrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De østerrikske vertene var ubeseiret i sine 18 siste kamper og ledet Norges EM-kvalikgruppe etter fire strake seirer. Norge brøt den rekken og overtok ledelsen ved å ta sin fjerde seier på like mange forsøk, men i lange perioder artet det seg som en forsvarskamp.

På sin 36-årsdag var Ingrid Hjelmseth tilbake i det norske målet og holdt nullen ved hjelp av flere gode redninger. Hun slapp til igjen fordi førstevalget Cecilie Fiskerstrand sliter med ryggen.

Hjelmseth fikk bruk for erfaringen fra sine 100 tidligere landskamper da østerrikerne trykket på fra start. Hjemmelaget dominerte stort og kom til muligheter mot et uvanlig usikkert norsk lag.

Roger Finjords utvalgte var derimot mer effektive og skaffet seg straffespark i sitt første ordentlige angrep midtveis i første omgang. Fint norsk spill førte til at Kristine Minde vippet ballen inn i feltet. Ada Hegerberg stormet etter den og ble dratt ned bakfra.

Litt billig var nok straffesparket, men det er ingen tvil om at Virginia Kirchberger la hånden på skulderen til Hegerberg før den norske spissen mistet balansen og falt. (©NTB)