Reginiussen fikk smell på smell av Aalesund – svarte med å bli matchvinner

Tore Reginiussen tok telling, men ga seg ikke og avgjorde kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Aalesund 1-0:

Hjemme på eget gress var Rosenborg ute etter å ta sin tredje strake seier i Tippeligaen søndag kveld. Men John Arne Riise, som startet sin første kamp i Tippeligaen, og Aalesund ønsket å hindre ny RBK-fest.

Ikke gå glipp av Tippeligaen. Sikre deg tilgang her!

I Trondheim dominerte og herjet til tider vertene med gjestene, men i mål hindret Andreas Lie Rosenborg helt frem til det 69. minutt. Da fikk Tore Reginiussen kjempet inn 1-0 på sin egen bursdag.

Forsvarspillerne hadde teipet seg i ansiktet etter en blodig duell med Boli i andreomgang og kriget nærmest inn scoringen. Målet holdt til seier, men trolig skulle Aalesund hatt frispark i duellen i forkant av frisparket som ledet til målet.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

Herlig revansje med knekt nese

– Jeg hadde en følelse av at det skulle bli noe. Det var hovedgrunnen til at jeg ble på banen etter smellen med Boli. Jeg tror nesen er knekt. Det var en fantastisk følelse rett og slett. At det skjer året etter det utrivelige mot Aalesund gjør det til en fantastisk kveld, sier Rosenborg-spilleren til TV 2, som røk akillesen i det tilsvarende oppgjøret i fjor.

Spilleren ble nemlig byttet ut syv minutter før slutt.

– Jeg fikk teipet opp nesen så blodet ikke kom ut og jeg rakk å knote inn ballen. Det er ikke det fineste målet jeg har scoret, men mål er mål, fortsetter matchvinneren.

– Det er rødt kort

Det ble også kontroverser på Lerkendal. Etter 30. minutters spill prøvde Hólmar Örn Eyjólfsson å skjerme ballen i RBK-forsvaret. Det likte ikke Aalesunds Franck Boli som langet ut et slag. Dommer Ken Henry Johnsen, som viste ut Haugesunds Haris Hajradinovic forrige helg, nøyde seg med et gult kort til Boli.

Det fikk panelet i FotballXtra-studio til å reagere, men ekspertene var uenig om det var

– Hvis du mener det er noe, så er det et slag. Da er det rødt. Hvis det ikke er noe, så er det ingenting. Det er kompromiss med gult, sa Mads Hansen i FotballXtra-studio, sa Mads Hansen.

– Nå snakket jeg om Ken Henry i den siste kampen for Haugesund. Da var det spørsmål: Slag ikke slag? Det dømmes da for voldsom oppførsel. Det ser ut som om Eyjólfsson skjermer slik forsvarsspillere gjør. Så ser du Boli gjør den der, forklarte Mini.

– Hvis jeg sa at det ikke skulle ha blitt gitt rødt kort til Haugesunds spiller. Så skal det ikke gis rødt kort der heller, fortsatte Mini.

– Han kom i veien for meg

Spilleren selv mener han burde ha kontrollert armene mer i situasjonen med.

– Jeg liker det ikke. Han kom i veien for meg først, du ser at jeg skulle inn til keeper og han kom i veien for meg. Jeg liker det ikke. Selvfølgelig hadde jeg ikke trengt å gjøre det, men det skjer i kampen, sa Boli til TV 2.

– Så det var med vilje?

– Jeg klarte ikke å kontrollere meg selv, og jeg må kontrollere armene. Det er et gult kort, ikke et rødt kort.

Snytt for straffe

Det var ikke Mjøndalen-spiller helt enig i.

– Jeg mener den her er verre, kontret Hansen.

Like før scoringen ble også Rosenborg snytt for straffe. Andreas Lie meide ned Matthías Vilhjálmsson innenfor sekstenmeteren.

– Han har ingenting der ute å gjøre. Selv om han går på ball har han en voldsom kraft og fart i det han gjør der. Der burde Rosenborg ha fått straffespark, oppsummerte Jesper Mathisen.

Storspilte mellom stengene

Rosenborg var heltent fra start og fikk noen fine muligheter i innledningen av kampen. Pål-André Helland testet skuddfoten tidlig uten at det ble særlig farlig.

Like etterpå gikk Christian Gytkjær ned for telling i en duell med keeper Andreas Lie. Spissen kom seg på beina igjen, men måtte ut midtveis i omgangen på grunn av smellen. Inn kom Vilhjálmsson.

Rosenborg fortsatte trykket på gjestene og skapte flere enorme sjanser, men Lie leverte en svært god kamp i Aalesunds mål og hindret vertene scoring.

Aalesund fikk en fantastisk mulighet til å ta ledelsen rett før pause, men Franck Boli misbrukte den enorme sjansen han fikk alene med André Hansen.

I andreomgang fikk Tore Reginiussen endelig ballen i mål etter mye frem og tilbake i Aalesunds forsvar i det 69. minutt. Da kokte det skikkelig på tribunen.

Like før slutt prøvde Ander Konradsen skuddfoten, men tverrliggeren stod i veien. Det samme gjorde Bjørn-Helge Riise, men André Hansen avverget forsøket. Det endte med seier til Rosenborg.

Slik startet lagene:
Rosenborg:
A. Hansen, J. Svensson, H. Eyjólfsson, T. Reginiussen, J. Skjelvik, M. Jensen, A. Konradsen, F. Midtsjø, P. Helland, C. Gytkjær, Y. de Lanlay.
Aalesund: A. Lie, A. Arnarson, E. Skagestad, O. Lie, M. Kirkeskov, V. Hoff, B. Riise, J. Riise, A. Thrándarson, P. Larsen, F. Boli.