TAPPER: Edvald Boasson Hagen ga alt, men det holdt ikke helt inn i Paris-Roubaix. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
TAPPER: Edvald Boasson Hagen ga alt, men det holdt ikke helt inn i Paris-Roubaix. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD Foto: Kenzo Tribouillard

– Boasson Hagen sykler med en skuddtavle på ryggen

Sportsdirektøren til Edvald Boasson Hagen fortviler etter 5. plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen kjempet heroisk, men måtte til slutt nøye seg med en 5. plass i Paris-Roubaix. Nordmannen plasserte seg på mesterlig vis hele veien, men på de siste kilometerne var det tydelig at han var sliten av hele tiden å tette luker.

Sportsdirektør Roger Hammond i Dimension Data mener Boasson Hagens «problem» er at han er for god.

– Edvalds uheldige situasjon er at han er så god at han er en markert mann. Han sykler med den norske mestertrøyen. I sykkelsporten oversettes det til en skuddtavle på ryggen. Hvis jeg hadde satt i gruppen ville jeg pekt på Edvald som min største rival, sier Hammond.

– Er mestertrøyen et problem?

– Den tiltrekker seg i hvert fall mye oppmerksomhet. Men viktigere er resultatene tidligere i år. Innsatsen i Qatar sendte ham inn på alle favorittlister før klassikerne, sier Hammond, som synes Boasson Hagen så sterk ut lenge.

– Han endte opp med å bruke mer krefter enn alle de andre. På Carrefour de l'Arbre ser man hvem som er sterkest. Der var Edvald mer enn en håndfull for de andre. Sep Vanmarcke kjørte avgårde, og Edvald måtte tette lukene, sier Hammond.

Han forteller om svært hektiske minutter i følgebilen de siste kilometerne.

– TV'en gikk av og på. Vi prøvde å høre på rittradioen for å gi Edvald mest mulig informasjon. Jeg er helt utmattet nå, sier han.

Boasson Hagen måtte slippe Tom Boonen og Matt Hayman like før velodromen i Roubaix. Utrolig nok klarte 28-åringen å kjempe seg tilbake.

– Jeg hadde helt syre. Jeg hadde ikke en sjanse. Men jeg klarte i hvert fall å jakte på dem, og det var bra. Men jeg hadde ikke muligheten til å ta en spurt. Det var altfor tøft, sier Boasson Hagen.

Neste mulighet for Boasson Hagen blir i Amstel Gold Race neste helg. Det bekreftet han overfor TV 2 etter Paris-Roubaix.

Hammond er fornøyd med hvordan Boasson Hagen har gjort sakene sine i vårklassikerne.

– Han hadde fortjent mye bedre om man bare ser på resultatene. Han kunne vunnet Milano-Sanremo, og det var små marginer som gjorde at han ikke vant i dag. Å være i toppen i to av tre monumenter er en sensasjonell prestasjon, sier Hammond.