TOTTENHAM BANKET MANCHESTER UNITED:

Alsaker: – Fullt mulig for Tottenham å snyte Leicester for ligatittelen

Tottenham banket Manchester United 3-0, og holder liv i drømmen om ligatittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Manchester United 3-0 (0-0):

Det som lenge så ut til å bli en klassisk 0-0 kamp, endret seg totalt i det 70. minutt.

Først scoret Dele Alli i det 70. minutt, og fem minutter senere hadde Toby Alderweireld og Eric Lamela økt til 3-0-ledelse for Tottenham.

– Manageren krever alltid at vi gir alt og gjør vårt beste, og mot slutten av kampen gjorde vi det. Manchester United gjorde det vanskelig for oss, men utover i andre omgang klarte vi å finne en løsning. Nå skal vi kjempe om tittelen helt frem til sesongens siste kamp. Det er det alle forventer av oss, men all ære til Leicester og det de har gjort denne sesongen, sa Tottenhams midtbanespiller Eric Dier etter 3-0-seieren mot Manchester United.

Han fikk full støtte av manager Mauricio Pochettino.

– Vi kjemper fremdeles om tittelen, vi er sju poeng bak og vi må ha troen. Dersom vi ikke hadde vunnet ville Leicester ledet med ti poeng. Det blir vanskelig for oss å hente dem igjen, men vi har muligheten og må bare fokusere på å gjøre jobben vår, slo Tottenhams suksessmanager fast.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Tottenham fremdeles har muligheter til å snyte Leicester for ligatittelen, selv om avstanden opp til ligalederen er sju poeng.

– Vi må vinne resten, sa Mauricio Pochettino. Jeg har troen på det kan skje. Med denne innstillingen Tottenham viste mot Manchester United, så er det mulig for Tottenham å snyte Leicester. Manchester United var første hindrer, og Spurs-spillerne fløy over det. De demonstrerte en veldig viktig egenskap om de skal gå hele veien: Tålmodighet, oppsummerte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Leicester er fremdeles favoritter, men Tottenham holder liv i håpet, og alt kan skje, poengterte han.

TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller er enig.

– Det var en stor, stor seier for Tottenham, og håpet lever. Nå er ligatittelen «up for grabs», mente han.

Fem magiske minutter
Heller ikke i åpningsminuttene av andre omgang maktet Tottenham og Manchester United å skape de helt store målsjansene.

– Det var to lag som er gode å forsvare seg, så sånn sett var det et forventet kampbilde. Taktisk fungerte det meste spesielt for Manchester United, som lå svært kompakt i forsvaret. De angrep med lite folk og lite risiko, poengterte Øyvind Alsaker om de få sjansene han hadde notert seg etter én times spill.

I det 61. minutt presenterte imidlertid Martial seg. Han viste frem sin enorme hurtighet, og fikk avsluttet fra skrått hold. Spurs-keeper Lloris fikk imidlertid reddet ungguttens avslutning.

20 minutter før slutt eksploderte White Hart Lane i ellevill jubelrus. Dele Alli møtte Christian Eriksens presise innlegg i feltet, og dunket Tottenham i ledelsen.

Bare tre minutter senere scoret Tottenham igjen. Alderweireld headet inn innlegget fra Lamela i mål bak en sjanseløs David de Gea.

Og om ikke bare det var nok, så scoret Lamela selv like etter.

– Dette var fem minutter som avgjorde kampen. Målene bare rant inn for Tottenham, sa Alsaker om Tottenhams tre scoringer på rappen.

Like før slutt måtte en småskadd Harry Kane forlate banen, men angriperen er trolig ikke ute i lang tid.

Satt fast i trafikken
Kampen mellom Tottenham og Manchester United ble utsatt til klokken 17.30 på grunn av trafikkaos i Londons gater.

Spillerbussen til Manchester United var blant dem som ble forsinket til White Hart Lane.

Gjestene fra Old Trafford skapte mest i åpningsminuttene da kampen omsider kom i gang.

Etter drøyt 16 minutters spill fikk Harry Kane sjansen for Tottenham, men avslutningen ble reddet av David de Gea - og Spurs-spissen ble dessuten avblåst for offside.

Lamela bommet på kjempesjanse
Titteljagende Tottenham tok etterhvert over mer og mer av styringen av kampen. I det 28 minutt headet Erik Lamela utenfor i god posisjon.

Christian Eriksens innlegg var perfekt, men Lamelas avslutning stod ikke i stil.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker oppsummerte de første 45 minuttene på White Hart Lane slik:

– Manchester United åpnet bra, så overtok hjemmelaget. Tottenham skapte omgangens første stor mulighet. Tottenham skapte imidlertid ikke nok, og burde ha våget mer, selv om Manchester United forsvarte seg godt, sa Alsaker.

Slik startet lagene:

Manchester United: : De Gea – Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo – Schneiderlin, Carrick – Mata, Lingard, Martial – Rashford

Benken: Romero, Darmian, Valencia, Young, Fellaini, Herrera, Memphis

Tottenham: Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Dier, Dembele; Lamela, Eriksen, Alli; Kane

Benken: Vorm, Son, Mason, Trippier, Chadli, Wimmer, Carroll