Boasson Hagen ble nummer fem i høydramatisk Paris-Roubaix

Edvald Boasson Hagen imponerte da Alexander Kristoff skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen endte på en femteplass i Paris-Roubaix søndag. Matt Hayman vant foran Tom Boonen.

Se spurten øverst i saken!

Nordmannen imponerte stort underveis, men hadde ikke det siste lille til å henge med inne på velodromen i Roubaix. Uansett var rytteren fornøyd med rittet.

– Jeg hadde helt syre

– Akkurat nå føles det veldig hardt. Jeg hadde ikke mer å gi, men jeg var bra med. På slutten så ble det altfor tøft. Jeg var bra med hele dagen og jeg er godt fornøyd med det. Skulle gjerne ha vært på pallen, oppsummerte Boasson Hagen til TV 2.

Nordmannen var tilsynelatende ute av det før rytterne kom inn på velodromen, men tetgruppen roet ned. Det ga nordmannen en liten mulighet.

– Jeg hadde helt syre. Jeg hadde ikke en sjanse. Men jeg klarte i hvert fall å jakte på dem, og det var bra. Men jeg hadde ikke muligheten til å ta en spurt. Det var altfor tøft, fortsatte nordmannen.

Boasson Hagen kunne bekrefte overfor TV 2 at han sykler Amstel Gold Race neste helg. Det blir med andre ord ikke mange dagers hvile for rudsbygdingen.

Saken oppdateres!

Høydramatisk ritt

Alexander Kristoff falt tidlig av og endte langt bak vinneren.

Som vanlig ble «Helvetet i nord» akkurat like dramatisk som man kunne spå på forhånd.

Før brosteins-sektor tjue sørget en stor velt for å splitte hovedfeltet. Alexander Kristoff og de store forhåndsfavorittene Fabian Cancellara og Peter Sagan ble sittende på feil side av splitten. Edvald Boasson Hagen var våken og satt i den første gruppen.

Sagan og Cancellara gjorde sitt ytterste for å tette luken til Boasson Hagens gruppe. Med 45 kilometer til mål veltet Cancellara, og dermed var rittet i realiteten over for «Spartacus».

Peter Sagan unngikk å velte takket være et utrolig hopp over Cancellaras sykkel, men han tapte terreng til rytterne i front hele veien.

Med knapt tjue kilometer igjen satte Sep Vanmarcke inn et rykk og støtet seg vekk fra Boasson Hagen, Tom Boonen, Matt Hayman og Ian Stannard. Belgieren fikk raskt en luke, men med 11 kilometer igjen var den tettet.

Med litt over fem kilometer igjen prøvde Stannard et rykk, men Boonen tettet raskt luken. Innen på veldromen var Matt Hayman raskest i spurten.