Orlov: – Det er gøy å avgjøre

Brann og Jakob Orlov strålte i solskinnet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Bodø/Glimt 1-0:

Bodø/Glimt var fulle av selvtillit før de besøkte Brann i Bergen. De gule fra nord har fått en glimrende åpning på sesongen og var fulle av selvtillit før søndagens oppgjør.

Gå ikke glipp av Tippeligaen. Sikre deg tilgang her.

Men i Bergen ble det tøft for gjestene. Brann utnyttet rot i Glimts forsvar etter ni minutter. Jakob Orlov var tilbake i laget og var nådeløs med de gule fra nord. Svensken satte inn kampen eneste scoring. Brann

Se sammendraget øverst i saken!

– Det er deilig

– Det er selvfølgelig gøy å avgjøre, men det er elleve, ja kanskje tretten/fjorten menn, som gjør en bra jobb der ute i 95 minutter. Det er det som gir grunnlaget for seieren. Vi forsvarer den i 80 minutter og det tar på kreftene, sier matchvinneren til TV 2, som har levert inn en god søknad for å ta spissplassen med sine to scoringer så langt i sesongen.

Seieren betyr at Brann klatrer opp på toppen av tabellen før resten av runden spilles senere søndag kveld. Det gleder Brann-treneren når han får se tabellen.

– Det er deilig. Vi må utnytte at de gode lagene ikke helt har kommet i gang enda. Det har vi gjort og det er vi strålende fornøyd med, sier Lars Arne Nilsen til TV 2

Pangstart for Brann og Orlov

Foran egne fans fikk Brann en god start på kampen. Amin Nouris pasning fra høyre så ut som enkel mat for Glimts forsvar. Men Bjørnbak og Jonassen rotet det til for seg selv og ballen gikk til Jakob Orlov.

Spissen var helt fri og alene med keeper satte han ballen mellom beina til Hannes Thór Halldórsson. 1-0 ledelse etter ni minutter og en perfekt start på kampen.

Kun minutter senere satte Branns keeper Piotr Leciejewski hjertet i halsen på egne fans. Polakken sleivet på et enkelt tilbakespill fra Vadim Demidov, men Branns forsvar fikk ryddet opp feilen fra egen keeper før det bli farlig.

Det var hjemmelaget som styrte mye av spillet i den første omgangen, Både Deyver Vega og Orlov fikk gode muligheter til å øke ledelsen, men Glimts keeper fikk reddet de gulkledde i begge situasjonene.

Rett i angrep

Brann gikk rett i angrep etter pause. Erik Huseklepp fikk en flott mulighet til å øke ledelse da han skjøt fra få meter, men vinkelen ble for spiss og Glimt fikk avverget til corner.

Begge lag skapte flere flotte muligheter til både å øke ledelsen og utligne, men hverken Brann eller Bodø/Glimt maktet å få ballen i mål. Størst sjanse fikk Trond Olsen drøye kvarteret før slutt, men en god Brann-keeper fikk avverget.

Dermed endte det med seier til Brann som fortsatt har tilgode å tape i Tippeligaen i årets sesong.

Slik startet lagene:
Brann:
P. Leciejewski , A. Nouri, B. Acosta , V. Demidov , R. Kristiansen , F. Haugen , S. Nilsen , D. Vega , D. Braaten , J. Orlov, E. Huseklepp.
Bodø/Glimt: H. Halldórsson , T. Jacobsen , B. Moe , M. Bjørnbak , E. Jonassen , H. Furebotn , R. Babenko , M. Normann , M. Jevtovic , F. Azemi , T. Olsen.