SLO Sunderland 2-0:

– Vardys og Leicesters party bare fortsetter og fortsetter

Jamie Vardy sørget for Leicesters femte strake seier i Premier League. Nå nærmer klubben seg med stormskritt ligatittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland – Leicester 2-0 (0-0):

Få tilgang til Tippeligaen og Premier League her!

1-0, 1-0, 1-0, 1-0 og 2-0.

Den seiersrekken er i ferd med å sikre Leicester en sensasjonell ligatittel denne sesongen.

Søndag ble Sunderland slått 2-0 takket være to scoringer av Jamie Vardy, og etter den femte strake seieren topper Leicester nå tabellen med ti poeng foran Tottenhams oppgjør mot Manchester United senere søndag.

– Fansen har vært fantastiske hele kampen, og vi fikk jubel fra Sunderland-fansen også. Det er helt utrolig. Vi klarte å avgjøre denne kampen, og det var en viktig kamp. Men det gjenstår mange kamper, sa Leicesters tomålsscoreren Jamie Vardy etter kampslutt.

– Det er ett skritt nærmere ligatittelen. Nå skal vi bare nyte resten av kampene, mente toppscoreren.

Kommentator Kasper Wikestad er full av beundring for det Leicester har prestert.

– Det Leicester har gjort denne sesongen hører nesten ikke hjemme i fotballverden. De skulle egentlig ikke være mulig, men Leicester er i ferd med å gjøre det mulig. Leicester var dømt til et liv i Championship, isteden blir det sannsynligvis Champions League og Champions of England, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter seieren.

– Nå kommer vi til å vinne ligaen, sang de tilreisende Leicester-fansen etter seieren på Stadium of Light.

Ifølge Opta hadde Leicester aldri slått Sunderland på bortebane i ligaen siden Premier League ble innført i 1992. Seieren sørget også for at Leicester nå offisielt er klar for Mesterligaen neste sesong.

– Det er så klasse og så fullt fortjent. Claudio Ranieri er i ferd med å bli Kongen av England. Ingen kan ta fra Leicester noe som helst denne sesong, for i ligaen har de vært bunnsolide, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Leicester har samtidig nå gått over sju timer uten å slippe inn baklengs.

Etter nederlaget ligger Sunderland svært utsatt til på tredje sisteplass. Avstanden ned til Newcastle nest siste plass er to poeng.

– Vardys party bare fortsetter!
I åpningsminuttene av andre omgang kunne Sunderlands Fabio Borini gikk vertene en drømmeåpning. Fra god posisjon på kanten av 16-meteren fikk han drømmetreff, men ballen gikk like utenfor.

Kort tid etter fikk Drinkwater sjansen for Leicester da han ble spilt gjennom av Jamie Vardy. Drinkwater maktet imidlertid ikke å dempe ballen skikkelig, og Sunderlands forsvarsspillere fikk kontroll over situasjonen.

Etter 65 minutters spill sprakk nullen for Sunderland. Jamie Vardy avsluttet en lynkontring av Leicester, og satte ballen effektiv i lengste hjørnet. Scoringen var Vardys 20 fulltreffer i Premier League hittil denne sesongen.

– Vardys party bare fortsetter! Dette er så vanvittig Claudio Ranieri. For en fest Leicester har hatt denne sesongen. Tre touch og ballen lå i mål. Og nå leder Leicester med ti poeng foran Tottenhams kamp mot Manchester United, sa Kasper Wikestad etter Vardys scoring.

Ni minutter før slutt fikk Sunderlands innbytter Jack Rodwell en alle tiders mulighet til å utligne. Men fra god posisjon, og foran nesten åpent mål, maktet han å blåse ballen himmelhøyt over stengene.

På overtid scoret Vardy sitt andre for dagen, og sørget for at Leicester vant 2-0.

Følte seg snytt for straffespark
Den første halvtimen ble preget av få målsjanser til begge lag. Nærmest kom Leicesters kaptein Wes Morgan da han headet like utenfor etter et corner i det 16. minutt.

Leicester følte seg snytt for straffespark da Okazaki ble taklet innenfor Sunderlands 16-meter etter 25 minutters spill av DeAndre Yedlin, men dommeren blåste spillet videre.

TV-bildene av episoden i etterkant viste imidlertid at Yedlin sparket Leicester-spilleren i brystet.

– Sunderland-spilleren kom opp med høyt spark der, men dommeren lot spillet gå. Jeg mener de ble snytt for klart straffespark, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om episoden.

Den første omgangen på Stadium of Light endte dermed 0-0.

– Den første omgangen var nesten som en god, gammeldags ligakamp. Innsats og taklinger stod i sentrum for begge lag, men Leicester ble snytt for et straffespark, slo Wikestad fast i pausen.

Han fikk støtte av TV 2s eksperter Erik Thorstvedt og Simen Stamsø Møller i Premier League-studio.

– Jeg mener det var straffe, men et spark i brystet er aldri lett for dommeren. Jeg klandrer ikke dommeren for det, mente Erik Thorstvedt, mens Simen Stamsø Møller nikket seg enig i studio i pausen.

– Vil bli en elektrisk stemning
Talsmann for Leicester Citys skandinaviske supperklubb, Per Arne Hansen, sa til TV 2 Sporten før oppgjøret mot Sunderland at fansen nå begynner å få troen på at Leicester kan vinne ligaen.

– Jeg ser jo på oddsen at den nå er nede fra 5000 til 1/30. Det begynner jo å nærme seg noe, for selv de fleste bookmakere og eksperter holder Leicester som favoritter for øyeblikket. Men både bookmakere og eksperter har tatt feil før, minner han om.

– Men om Leicester skulle vinne så vil det nok bli en elektrisk stemning. Jeg ser for meg dobbeltdekkeren i gatene, og folk vil nok gå mann av huse for å delta i feiringen av Leicester, konstaterer han.

Slik startet lagene:

Sunderland: Mannone, Yedlin, Kaboul, Kone, van Aanholt, Kirchhoff, Cattermole, M’Vila, Khazri, Borini, Defoe.

Innbyttere: Jones, Larsson, Rodwell, N’Doye, Pickford, O’Shea, Lens.

Leicester City: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Mahrez, Kanté, Drinkwater, Albrighton, Okazaki, Vardy.

Innbyttere: Schwarzer, King Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa, Wasilewski.