STERKT PRESS: Mirko Alilovic spiller ikke OL-kvalifiseringen på grunn av sterkt press.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
STERKT PRESS: Mirko Alilovic spiller ikke OL-kvalifiseringen på grunn av sterkt press. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Derfor spiller ikke Kroatias stjerne mot Norge

Trakk seg fra OL-kvalifisering for å skåne familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Norge-Kroatia i livesenteret kl. 18 og se intervjuer direkte etter kamp.

Herning (TV 2):

Mirko Alilovic har vært en av verdens beste målvakter de siste sju-åtte årene.

30-åringen har vært et soleklart førstevalg for Kroatia, og har vært en veldig viktig bidragsyter når kroatene har spilt seg til sju mesterskapsmedaljer siden 2008.

Men gullet har uteblitt med Alilovic mellom stengene, og han er flere ganger blitt gjort til syndebukk for den manglende gullfangsten.

Trakk seg av personlige årsaker
Når Norge og Kroatia søndag kveld gjør opp om en plass i sommerens OL i Rio de Janeiro, er det uten Alilovic i det kroatiske målet.

Veszprem-spilleren trakk seg fra landslagsspill på ubestemt tid da laget ble tatt ut.

– Han informerte meg om at han av personlige årsaker ikke var klar for å spille. Og det er en beslutning jeg respekterer, fortalte landslagssjef Zeljko Babic til 24 Sata.

Mens Alilovic i enkelte kamper har vært den spilleren som har bidratt mest for kroatisk suksess, så har han også hatt kamper der Kroatia har tapt kampene på målvaktsspillet.

Uten noen reell utfordrer til målvaktsplassen, så har Alilovic måttet ta støyten alene når det ikke har gått bra.

Ingen redninger mot Norge
Han gjorde et svakt EM i Polen, der han blant annet spilte en hel omgang uten å redde et skudd mot Norge.

Etter mesterskapet hadde han fått nok.

– Dette er ingen endelig avgjørelse. Folk har lurt på årsakene til at jeg ikke drar til Herning. Årsakene har ikke noe med håndball å gjøre. Jeg setter familien over alt, og ingen skal angripe dem på grunn av meg. Jeg har alltid gitt alt for laget. Men her har jeg fulgt hjertet, forteller han ifølge 24 Sata.

Han har landslagssjef Babic' fulle støtte. Selv om han veldig gjerne skulle hatt Alilovic med i OL-kvalifiseringen.

Nå må kroatene stole på Ivan Stevanovic og Ivan Pesic, ettersom stortalentet Filip Ivic ikke er tilbake i form etter et lengre skadeavbrekk.

– Mirko har vært under et enormt press og måtte derfor ta en pause. Det er ikke greit og han har min fulle støtte. Pesic var klar. Han er tøff og har kvaliteter. Sammen med Stevanovic så skal det bli bra, sier han.

Etter at Norge spilte uavgjort mot Danmark, så klarer Christian Berges gutter seg med uavgjort. Kroatia må vinne dersom de skal til OL.

Følg Norge-Kroatia i livesenteret kl. 18 og se intervjuer direkte etter kamp.