HVEM VINNER? Jordan Spieth (til venstre) leder foran Rory McIlroy på Augusta-banen. Foto: Scanpix
HVEM VINNER? Jordan Spieth (til venstre) leder foran Rory McIlroy på Augusta-banen. Foto: Scanpix Foto: David J. Phillip

Spieth fortsatt i ledelse i US Masters

22-åringen på vei mot ny seier i den tradisjonsrike turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordan Spieth klamrer seg til ledelsen i US Masters i golf og er 18 hull fra å bli den fjerde spiller som har vunnet turneringen to år på rad.

Den amerikanske 22-åringen startet dagen ett slag foran nordirske Rory McIlroy, som prøver å bli den sjette spiller med seier i alle fire majorturneringer, og deres duell var imøtesett med stor forventning. Det ble knockoutseier til Spieth, som økte ledelsen med fire slag da McIlroy måtte tåle en 77-runde.

I stedet stiger andre spillere fram som alvorlige utfordrere, blant dem 58-årige Bernhard Langer. Tyskeren deltar for 33. gang i turneringen han har vunnet to ganger, og med en 70-runde spilte han seg opp til delt 3.-plass, to slag bak Spieth.

Smylie Kaufman, som spiller US Masters for første gang, er bare ett slag bak lederen etter sin 69-runde lørdag.

Spieth kunnet hatt en tryggere ledelse, men han rotet det til for seg på 18. hull lørdag og måtte tåle en dobbeltbogey. Likevel leder han US Masters for sjuende runde på rad.

– Jeg er i den posisjonen jeg ønsket etter 54 hull. Jeg vil heller tenke på det enn på måten jeg avsluttet dagens runde, sa han. (©NTB)