SEIER: Bernie Sanders tar seieren i den lille staten. (Foto: REUTERS / Brian Snyder)
SEIER: Bernie Sanders tar seieren i den lille staten. (Foto: REUTERS / Brian Snyder) Foto: Brian Snyder

Sanders og Cruz seiret i natt

Bernie Sanders vinner Demokratenes nominasjonsvalg i Wyoming, men status i valgkampen er uendret ettersom han og Hillary Clinton får sju delegater hver. I Colorado gjorde Ted Cruz rent bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det endelige resultatet viser at Sanders vinner med 56 prosent av stemmene i USAs minst befolkede delstat. Kun 14 delegater sto på spill, og resultatet er såpass jevnt at de to som kjemper om den demokratiske nominasjonen får likt antall fra Wyoming.

Lørdagens resultater betyr uansett at Sanders har vunnet i 16 delstater, mens Clinton har 18 seirer. Av de siste ni nominasjonsrundene har Sanders vunnet åtte, men Clinton har fortsatt langt flere delegater enn Sanders.

Clinton i føringen

Etter nominasjonsvalget i Wyoming har Clinton 1.305 delegater, mens Sanders står med 1.086. I tillegg har den tidligere førstedamen støtte fra langt flere superdelegater – tillitsvalgte i Det demokratiske partiet som står fritt til å velge hvilken kandidat de støtter.

Samtidig er det klart at det er Sanders som har mest vind i seilene før det viktige valget i New York 19. april. Lørdag talte han for støttespillere i New York mens tallene fra Wyoming kom inn:

– OK. Nyhetsmelding. Vi vant nettopp Wyoming, lød det fra Vermont-senatoren som er født og oppvokst i Brooklyn.

Cruz seiret

Ted Cruz sikret seg alle de 34 delegatene fra Colorado med seier også på Republikanernes delstatsmøte i Colorado Springs lørdag.

Cruz hadde i løpet av uken vunnet 21 delegater under nominasjonsmøtene i Colorados sju forskjellige valgkretser. Lørdag tok han de 13 siste delegatene som kunne vinnes og gjorde dermed rent bord i delstaten. I tillegg kommer tre delegater som fordeles av delstatspartiet senere.

Med lørdagens seier har Cruz sikret seg 529 delegater så langt i den republikanske nominasjonskampen, ifølge nyhetsbyrået APs tall. Donald Trump leder, med 742, mens John Kasich har sikret seg 143 delegater til Det republikanske partiets landsmøte i juli.

NTB