OL-kvalifisering menn i Herning.
Danmark-Norge
Sander Sagosen mot Danmark.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OL-kvalifisering menn i Herning. Danmark-Norge Sander Sagosen mot Danmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

OL-drømmen lever etter nervedrama

Norge med nesten-bragd mot Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark - Norge 25-25:

Herning (TV 2):

Etter uavgjort mot Danmark holder det med uavgjort for håndballgutta i søndagens kamp mot Kroatia for å ta en plass i sommerens OL i Rio de Janeiro.

Etter kampen visste ikke Ole Erevik om han skulle være fornøyd med uavgjort-resultatet mot danskene. Uansett synes han at resultatet var en god prestasjon av håndballgutta

– Vi får bevist at det vi gjorde i EM ikke var et blaff. Det kan vi uansett være stolte av. Vi kommer her og møter et av verdens beste håndballag på hjemmebane, og vi spiller uavgjort. Det er litt av den samme innstillingen, den uredde innstillingen vi hadde i Polen. Den beviser vi at vi har her også. Å stå her å vite om du ikke er glad eller sur. Det er merkelig, sier Erevik.

– Hadde noen sagt til meg på forhånd at det ville bli uavgjort i dag, så hadde jeg nok vært fornøyd, men vi er enormt nære, så det er litt surt også, sier Kristian Bjørnsen til TV 2.

Viste ingen respekt

For Danmark er et av de beste lagene i verden. Det understreket landslagssjef Christian Berge på forhånd.

– Det er verdens beste lag i mine øyne. Vi står overfor en formidabel oppgave.

Men Norge gikk respektløst til verks.

Berge og assistent Glenn Solberg hadde gjort hjemmeleksen sin.

Det norske forsvaret stresset danskenes skyttere og offensivt angrep Espen Lie Hansen og Sander Sagosen akkurat de rommene analysesjef Zeljko Tomac hadde identifisert i analysearbeidet.

Da Lie Hansen banket inn 10-6 måtte danskenes landslagssjef Gudmundur Gudmundsson legge det grønne timeoutkortet på dommerbordet.

Men der danskene har både dobbel og trippel dekning, ble Norge svekket da de måtte gjøre bytter.

Firemålsledelsen krympet

Der Ole Erevik fikk hjelp og reddet sju av de 13 første skuddene, så tok han bare ett av de neste åtte da Berge hvilte et par fra startoppstillingen sin.

Berge utropte også Mikkel Hansen til verdens beste spiller før kampen. Og Paris Saint-Germain-spilleren viste hvorfor da han vartet opp med et kunstverk av et frikast da tiden var ute etter første omgang.

Norges firemålsledelse var krympet til ett eneste mål.

Drøyt midtveis i andre omgang var Danmark foran.

Men Norge slapp ikke taket i danskene.

Og man hadde matchballen da Magnus Jøndal kom alene med et minutt igjen å spille, men Niklas Landin vartet opp med en redning for historiebøkene.

Men uavgjort er en halv seier for Norge.

Nå holder det med uavgjort i søndagens kamp mot Kroatia for å ta en plass i sommerens OL i Rio de Janeiro.