Cristiano Ronaldo fortsetter å bøtte inn mål for Real Madrid. Foto: Scanpix
Cristiano Ronaldo fortsetter å bøtte inn mål for Real Madrid. Foto: Scanpix Foto: Andrea Comas

Målrekord for Ronaldo i storseier

Med sin scoring i 4-0-seieren mot Eibar satte Cristiano Ronaldo inn sitt 30. ligamål for sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er sjette sesong på rad at Real Madrid-stjernen når 30 mål.

Ronaldo er den første spilleren i Europas fem beste ligaer (Spania, Frankrike, England, Italia og Tyskland) som har scoret 30 seriemål eller flere i seks sesonger på rad.

I tillegg til scoring hadde Ronaldo også to målgivende pasninger mot Eibar: Først til Lucas Vázquez på 2-0, og så til Jesé Rodríguez på 4-0. Det endte til slutt med 4-0-seier til Real Madrid, som onsdag gikk på en smell i Champions League og tapte 0-2 for tyske Wolfsburg i den første kvartfinalen.

Trener Zinédine Zidane hvilte lørdag flere førstelagsspillere for å holde dem klare til tirsdagens returoppgjør mot det tyske laget. Gareth Bale, Marcelo og Toni Kroos ble sittende på benken hele kampen, mens Karim Benzema, Luka Modric og Keylor Navas ikke var i troppen.

Det betydde lite, for Eibar ble likevel for små på Santiago Bernabéu. James Rodríguez scoret kampens første mål allerede etter fem minutter, og alle Real Madrids scoringer kom i den første omgangen.

Real Madrid kjemper mot Barcelona og Atlético Madrid om seieren i den spanske ligaen, og de to sistnevnte spiller sine kamper senere lørdag. (©NTB)