Vålerenga-krisen fortsetter: – Bekmørkt for Kjetil Rekdal

Fire kamper og fire tap for Kjetil Rekdals Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk – Vålerenga 2-1 (1-0):

Både Stabæk og Vålerenga stod med null poeng foran lørdagens oppgjør mellom lagene.

Etter kampen kan Stabæk juble over sine tre første poeng, mens Vålerenga-krisen fortsetter med uforminsket styrke. Oslo-klubben har tapt alle sine fire første kamper i Tippeligaen denne sesongen.

– Det var sabla ufortjent, selvfølgelig. Vi var det klart beste laget den første halvtimen. Og det var enveiskjøring i andre omgang og skapte masse sjanser. Så er det klønete av oss å tillate kontringen Stabæk avgjorde på. Sannsynligvis ble vi snytt for tre straffespark også. Det sier seg selv at vi har enormt mye marginer mot oss, sukket han til TV 2 Sporten etter kampen.

– Det er jo en elendig start. Vi må bare konsentrere oss om det vi holder på med fremover. På en normal dag hadde Brown scoret 3-4 mål. Vi må bare fortsette å skape sjanser. Vi har budsjettert til sjetteplass, men det forventes mer av Vålerenga av media. Null poeng bekymrer, men fremtiden bekymrer ikke, mente Vålerenga-treneren.

Bunnkampen på Nadderud endte med 2-1-seier til Stabæk.

– Det var tre viktige poeng for oss, og jeg er veldig glad for at vi vant denne kampen og jeg kunne avgjøre. Vi avsluttet kampen skikkelig bra, sa Stabæks matchvinner Giorgi Gorozia til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Kontret inn seiersmålet på overtid
Stabæk tok ledelsen allerede etter 50 sekunder ved Luc Kassi, før Vålerenga utlignet ved Deshorn Brown etter 68 minutters spill.

Scoringen til Brown var Vålerengas første denne sesongen, etter at klubben ikke hadde funnet veien til nettmaskene i sesongens tre første kamper.

På overtid kontret Stabæk, og innbytter Giorgi Gorozia satte inn seiersmålet for hjemmelaget.

– Vålerenga dominerte hele andreomgangen, men når solen går ned på Nadderud blir det bekmørkt for Kjetil Rekdal, selv om Vålerenga fortjente å vinne denne kampen. I tillegg var det 4-5 situasjoner der Vålerenga kunne fått straffe, konkluderte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Vålerenga styrte kampen helt i andreomgang, og må virkelig føle seg snytt nå. De skapte sjanse på sjanse og hadde fortjent et bedre resultat. Men sånn er det for lag i motgang, sa TV 2-ekspert Ole Martin Årst.

Dommer Svein-Erik Edvartsen var ikke enig med Jesper Mathisen.

– Når samtlige fem vanskelige kampavgjørende situasjoner er bedømt korrekt i følge TV-bildene, er det hyggeligere å være dommer enn hvis TV-bildene hadde vist det motsatte, sier dommeren til TV 2.

Skapte sjanse på sjanse etter hvilen
Deshorn Brown fikk en god mulighet i åpningsminuttene av andre omgang. Nok en gang maktet imidlertid angriperen å bomme i god posisjon.

– Deshorn Brown viser nok en gang at han ikke er i scoringsform. Det finnes mange andre spisser i Tippeligaen som hadde scoret på den sjansen der, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Vålerenga sikret seg imidlertid mer og mer et overtak i kampen. Tre ganger ropte Vålerenga på straffespark, men dommer Svein-Erik Edvartsen pekte ikke på 11-metersmerket ved noen av anledningene.

Om handssituasjonen med Skjønsberg sier dommeren følgende:

– Aldri forsettlig handling. Korrekt og ikke dømme straffe, sier Edvartsen.

Brown svarte kritikerne
I det 65. minutt ble Rasmus Lindkvist felt like ved 16-meteren. Edvartsen dømte frispark like ved kanten av 16-meteren.

– Igjen en tvilsom avgjørelse av dommeren. Det kan se ut som om Vålerenga-spilleren ble felt innenfor, poengterte Mathisen.

– Kampens vanskeligste situasjon for min del. Tv-bildene viser at han ble tatt rett utenfor. Korrekt med frispark, kontrer Edvartsen til TV 2.

Kort tid etter den omstridte avgjørelsen fikk Vålerenga lønn for strevet etter å ha presset Stabæk noe voldsomt.

Deshorn Brown utlignet til 1-1 med en skikkelig markkryper i keeperhjørnet etter 68 minutters spill.

– Han har spilt med ryggsekk i hele år, og hentet det beste i seg frem når det gjaldt som mest. Det var fullt fortjent at Vålerenga utlignet, sa Jesper Mathisen etter scoringen.

Brukte bare 50 sekunder på å score
Stabæk brukte bare 50 sekunder på å ta ledelsen mot Vålerenga.

Luc Kassi avsluttet fra skrått hold og sendte hjemmelaget umiddelbart i ledelsen.

– Det ble scoring etter 50 sekunder. Vålerenga fikk den verste starten de kunne tenke seg. Et skikkelig mareritt! Vålerenga sov fra start, og det var Wæhler som ikke hang med, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter Stabæks tidlige scoring.

– Det var et veldig fint mål og det var et viktig mål, sa Kassi til TV 2 Sporten i pausen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med prestasjonene, til tross for 0-1 til pause.

– Den første halvtimen var jeg veldig fornøyd med. Da var vi det klart beste laget. Så mistet vi overtaket inn mot pause, konstaterte Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

– Påskeferie-tempo
Vålerenga reiste seg etter sjokkåpningen, og skapte en rekke gode sjanser til redusering. Men Oslo-klubben manglet det lille ekstra foran mål og maktet ikke å utligne før hvilen.

– Vålerenga ble veldig omstendelige, akkurat som de har vært i de første kampene denne sesongen. Det gikk i påskeferie-tempo til langt uti april, konkluderte Mathisen ved pause.

– Rekdal må gjøre grep i pausen og la spillerne spille mer direkte. mente eksperten.

Vålerenga har hatt sin verste sesongstart på 20 år. Den sesongen (1996) endte det med nedrykk for VIF. Vålerenga har tapt mot Viking, Sogndal, Rosenborg og Stabæk så langt.

Sjekk lagoppstillinger og kampfakta her!