Oilers slo tilbake etter Storhamars sjokkledelse og er klare for finale

Stavanger Oilers blir Lørenskogs finalemotstander etter seier over Storhamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den første finalen i sluttspillet mellom Oilers og Lørenskog på TV 2 Sportskanalen og Sumo tirsdag kl. 19

Stavanger Oilers - Storhamar 3-1:

Etter seks tøffe kamper mellom Storhamar og Oilers skulle semifinalen avgjøres lørdag i den syvende kampen.

Det ble en ny tøff kamp mellom de to lagene i Stavanger. Flere ganger barket spillerne sammen etter tette dueller ute på isen.

– Deilig å se

Etter Storhamars sjokkledelse ved Erik de la Rose kom Oilers grusomt tilbake. Philippe Cornet, Rudolfs Balcers og Dan Kissel scoret målene for hjemmelaget som gjorde jobben i egen hall.

Se video av Cornets flotte raid øverst i saken!

Det betyr at Petter Thoresen kan smile etter å ha ledet Oilers til finalen. Stavanger-laget vant 4-3 i kamper. Der møter de Lørenskog.

– Jeg synes Oilers lignet veldig på Oilers. Satte et trykk og styrte mye av kampen. Vi var litt ute og syklet i den andre perioden. Ellers er vi kontrollerte og Ruben er god når vi trenger ham. Veldig god kamp for vår side. Det var deilig å se, forklarte Thoresen til TV 2 etter kampen.

– At det gikk til syv kamper, har du vært stresset for at dere ikke skulle ta dere til finalen underveis her?

– Vi var forberedt på at det skulle bli tøffe kamper. Når du vinner serien så må du velge et lag i semifinalen. Du velger ikke et lag som du tror bader med. Vi må ta et valg og det tok vi, og det var rett i år også, forklarte Oilers-treneren.

Slo tilbake etter sjokkledelse

Storhamar tok ledelsen allerede i kampens fjerde minutt. Fra venstre siden på isen satte Hampus Gustafsson opp Erik de la Rose alene med keeper. Storhamar-spilleren hadde ingen problemer med å kline pucken i mål. En skikkelig kalddusj for hjemmelaget og en sjokkledelse.

Men gjestene kom raskt ned på jorden. Minuttet senere kom Oilers' Philippe Cornet på et skikkelig raid på høyresiden og suste forbi Storhamars spillere. 26-åringen ventet ut og rundet keeper før han satte pucken i nettet. En nydelig scoring.

Fire minutter før perioden var over snappet Peter Lorentzen opp pucken inne på Storhamars halvdel. 32-åringen serverte til Rudolfs Balcers som banket pucken i mål. Vips, så var det snudd.

Tribunekok

Oilers så seg ikke tilbake og festet et ytterligere grep om finaleplassen. Fire minutter ut i perioden kom Dan Kissel alene med keeper og det stod 3-1 til hjemmelaget. Da kokte det på tribunen i Stavanger.

Det gjorde også tidvis ute på banen. Begge lags spillere barket sammen ved flere anledninger ute på isen uten at det resulterte i flere scoringer i den andre perioden.

I tredje periode satte Storhamar et skikkelig trykk på hjemmelaget og skapte flere fine sjanser, men det ville seg ikke for de gulkledde. Oilers vant 3-1 og er klare for finalen i sluttspillet.