Disse norske rytterne sykler «Helvetet i nord»

Samtlige norske ryttere får mulighet til å sykle for egne muligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no og følg rittet i vårt livesenter fra klokken 10.30 i dag!

Fem norske ryttere skal i aksjon i Paris-Roubaix. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har syklet rittet mange ganger. Vegard Breen fikk sin Roubaix-debut i 2014 og sykler rittet for andre gang i år. Daniel Hoelgaard og Fredrik Strand Galta er ubeskrevne blad i Paris-Roubaix i seniorsammenheng.

Felles for den norske kvintetten er at de alle får mulighet til å kjøre for egne sjanser. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er klare kapteiner for henholdsvis Dimension Data og Katusha. Breen har en fri rolle i Fortuneo–Vital Concept, mens Hoelgaard (FDJ) og Strand Galta (Delko Marseille) også vil få muligheter til å prøve seg.

Slik blir de norske rollene
– Vi kommer uten en klar kaptein. Rytterne vil få en fri rolle. Jeg skal bare utforske mulighetene og se hva som er artig der og da. Profilmessig passer Paris-Roubaix meg bra, men det er et helt annet nivå enn jeg har syklet på tidligere, sier Hoelgaard.

– Rollen min er forholdsvis fri. Jeg kan kjøre for mine egne sjanser. I praksis betyr det at jeg ikke trenger å hente flasker eller ta vind for andre. Da sparer jeg krefter, sier Breen.

– Laget vårt er ikke blant favorittene for å si det mildt. Derfor har vi ikke noen bestemte roller. Vi skal prøve å gjøre det best mulig. Vi har ingen kaptein, så jeg får gjøre som jeg vil, sier Galta.

Boasson Hagen godt forberedt
De to største norske håpene er naturligvis Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Boasson Hagen har vært hakket mer optimistisk enn Kristoff i løpet av uken. Rudsbygdingen tror han kan blande seg inn helt i toppen.

– Jeg har følt meg i slag gjennom hele uken. Det skal bli godt å starte. Jeg håper å kunne kjempe i teten. Det er ingen grunn til at jeg ikke skal klare det. Jeg har forberedt meg bra. Planen er å sitte så langt fremme som mulig før brosteinspartiene samtidig som jeg kjører så billig som mulig, sier 28-åringen.

Kristoffs 10. plass fra Paris-Roubaix i fjor er hans beste plassering i rittet. Derfor passer han på å dempe forventningene før start.

– Det er realistisk med topp ti. Da må jeg si meg fornøyd. Foreløpig har jeg ikke vært i nærheten av å vinne. Det kan være drømmen bare forblir en drøm, sier Kristoff.