BLANT VERDENS BESTE: Mikkel Hansen herjet med Kroatia. I kveld er det Norge som må stoppe den danske superstjernen. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix
BLANT VERDENS BESTE: Mikkel Hansen herjet med Kroatia. I kveld er det Norge som må stoppe den danske superstjernen. Foto: REUTERS/Henning Bagger/Scanpix Foto: Scanpix Denmark

– Det blir en formidabel oppgave

Christian Berge mener Norge møter verdens beste lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herning (TV 2):

Når Norge går på banen i Jyske Bank Boxen klokken 20.30 lørdag kveld, så er det slett ikke som favoritter.

– Vi står foran den største oppgaven vi har vært ute for. Frankrike i EM, Polen på hjemmebane. Dette er hakket opp fra det. Det blir beintøft. Det er mange gode spillere vi skal spille mot. Verdens beste lag, i mine øyne. Det blir en formidabel oppgave, mener landslagssjef Christian Berge.

Har fokusert på Kroatia
Danskene har verdensstjerner som Mikkel Hansen, Niklas Landin, Henrik Toft Hansen, Hans Lindberg, Anders Eggert, for å nevne noen.

Foran 13 000 hjemmetilhengere slo de Kroatia i sin første kamp, og vil med seier over Norge være så godt som klar for OL i Rio de Janeiro.

Og venstreving Eggert innrømmer at de stort sett har fokusert på kampen mot Kroatia i forberedelsene til OL-kvalifiseringen.

– Vi har hatt fullt fokus på Kroatia, for hvis vi tapte mot Kroatia så ville vi komme i kjempeproblemer. Den var avgjørende fra start. Men så jevnt det er, så blir hver kamp avgjørende, sier han til TV 2.

Har sett litt på Norge også
Men selv om det har handlet om Kroatia i oppkjøringen, så er ikke danskene helt uforberedt på Norge.

– Kroatia-kampen har selvfølgelig vært den viktigste. Men vi har fokusert litt på Norge, i og med vi har sett kampene deres. Norge og Kroatia møttes to ganger i forrige mesterskap. Vi så på de kampene, men hovedfokus var på Kroatia. Men nå skal vi fokusere på Norge, som vi kjenner godt, forklarer Toft Hansen.

Mikkel Hansen var som alltid den store spilleren da Danmark slo Kroatia 28-24. Og Berge vet veldig godt at nøkkelen til norsk suksess er å stoppe Paris Saint-Germain-stjernen.

En av verdens beste spillere
Men han frykter også Michael Damgaard, som ikke var på banen mot Kroatia.

– Nå fikk ikke Damgaard spille. Han har herjet med oss tidligere. Det er en ny klassespiller dersom de bytter. Men Mikkel Hansen er en av verdens beste spillere, sier han.

Og landslagssjefen ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt med spesialoppvartning av sønnen til tidligere Stavanger-spiller Flemming Hansen.

– Vi har en reserveplan på det. Men de er gode spillere de andre også. Det spørs om vi lager for mye rom hvis vi gjør det. Men periodevis har vi tenkt tanken, innrømmer Berge, som også bekrefter at Espen Christensen erstatter Torbjørn Bergerud i den norske lagoppstillingen.

– Det er muligheter
Norge imponerte alle, også de danske stjernene, da de spilte seg til semifinale i EM i Polen. Men Eggert vet likevel at de har favorittstempelet når lagene møtes lørdag kveld.

– Norge ble nummer fire i EM, vi ble nummer seks. Jeg skjønner godt at vi er favoritter på hjemmebane. Men det er et norsk lag som pyntet opp et ikke så altfor velspillende EM. Det var noe fornyende over Norge med deres hurtige spill. Det var en fornøyelse å se på, sier Flensburg-Handewitt-spilleren.

Men Berge er ikke slått på forhånd.

– Det er muligheter. Helt klart. Vi skal prøve å utnytte de mulighetene vi ser, lover han.