Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Høyres landsmøte lørdag handlet det om hvordan Høyre i regjeringen skal håndtere den økende arbeidsledigheten. Med 134.000 arbeidsledige er Norge på full fart mot ny rekord i ledighet.

– Vi prioriterer skattelettelser og avgiftskutt, var næringsminister Monica Mælands beskjed til Høyres landsmøte.

Men velgerne har ikke tillit til Høyres politikk for å bekjempe arbeidsledighet. Et klart flertall tror mer på Arbeiderpartiet.

På en måling TNS Gallup har gjort for TV 2 sier hele 55,1 prosent av velgerne at det er Arbeiderpartiet, som har den beste politikken for å bekjempe arbeidsledigheten. 31,8 prosent mener Høyre har best politikk på området.

Arbeiderpartiet leder Jonas Gahr Støre peker på to årsaker til at velgerne har mest tillit til Arbeiderpartiet i dette spørsmålet.

– Det ene er at vi har foreslått mer målrettede tiltak mot arbeidsledigheten. Det har folk sett over tid. Vi bruker også mer av felles midler på å stimulere til aktivitet og støtte til dem som blir ledige. Den andre årsaken er at regjeringens politikk ikke virker og dermed ikke troverdig, sier Støre.

– Det skapes nye jobber hele tiden

– På veldig mange undersøkelser som handler om hvem som har best politikk for næringslivet, og næringslivet er basisen for å skape jobber, så får du til svar at det er Høyre som gjør det, svarer statsminister Erna Solberg når hun får tallene presentert.

– Fortsetter ledigheten nå, så må du kanskje forberede deg på å miste jobben?

– Vi har høyere ledighet nå på grunn av oljeprisfallet. Vi har mistet mange jobber, men det skapes nye jobber hele tiden i Norge. Sysselsettingen i Norge har økt. Den sysselsettingsøkningen vil bli mindre dersom Arbeiderpartiets politikk hadde blitt gjennomført. Ti milliarder i skatteøkninger er ikke svaret på å skape nye, lønnsomme jobber i privat sektor, sier hun.

TV 2 kunne fredag fortelle at at det denne uken ble det satt ny rekord i antall varslede oppsigelser. Bare den siste uken har nesten 2500 arbeidsplasser blitt borte.

Hvilket parti mener du har best politikk på arbeidsledighet/sysselsetting?

Slik svarer velgerne:

Arbeiderpartiet: 55,1 prosent

Høyre: 31,8 prosent

Frp: 3,8 prosent

SV: 3,2 prosent

Sp: 2,6 prosent

KrF: 1,4 prosent

Venstre: 0,8 prosent

MDG: 0,3 prosent

Andre: 1,0 prosent

Kilde: TNS Gallup