Mannen med hatt har vært etterlyst etter at han ble avbildet inne på flyplassen i Brussel før bombene eksploderte. Foto: John Thys/AFP
Mannen med hatt har vært etterlyst etter at han ble avbildet inne på flyplassen i Brussel før bombene eksploderte. Foto: John Thys/AFP Foto: John Thys

Abrini innrømmer å være «hattemannen»

Terrorsiktede Mohamed Abrini innrømmer at han er «hattemannen» fra terrorangrepet på flyplassen i Brussel, opplyser belgisk påtalemyndighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abrini ble pågrepet i Belgia fredag. Han er siktet for terrorrelaterte drap og for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

– Vi har konfrontert ham med videobevisene, og han innrømmet at det var ham, sier en talsmann for påtalemyndigheten lørdag.

Ved 17-tiden lørdag opplyste belgiske myndigheter at de har siktet fire personer for deltakelse i terrorvirksomhet i tilknytning til terroraksjonen i Brussel tirsdag 22. mars.

– Mohamed Abrini, Osama K., Herve B. M. and Bilal E. M. ble alle siktet for å ha deltatt i «terroristdrapene» og «aktivitetene i en terrorgruppe» i sammenheng med bombene på flyplassen og metroen i Brussel, melder påtalemyndigheten i Belgia ifølge AP.

Den ene, Osama Krayem, er svensk statsborger og ble pågrepet fredag.

Ifølge Expressen kommer han fra bydelen Rosengård i Malmö i Sverige. Han er nå identifisert som den andre som deltok under terroraksjonen mot metrostasjonen Maelbeek i Brussel.

Flere storstilte politiaksjoner

Ialt seks personer ble pågrepet under flere aksjoner i Brussel fredag.

Det er fire av disse som nå er siktet for terrorvirksomhet, mens to andre som ble tatt under aksjonene er sluppet fri.

Store politistyrker aksjonerte også lørdag mot et varehus i Brussel-forstaden Etterbeek, men ingen ble pågrepet.

Rundt 50 politifolk, blant dem medlemmer av politiets bombegruppe og skarpskyttere, deltok i aksjonen, melder det belgiske kringkastingsselskapet RTBF.

Belgisk politi leter etter terrorister

Målet for aksjonen i Etterbeek skal ha vært et varehus, og teknikere fra politiet arbeidet utover dagen på stedet.

Bombegruppen og skarpskytterne forlot stedet etter kort tid, men området var ved 14-tiden lørdag fortsatt avsperret.

Politiaksjonen har ifølge RTBF sammenheng med terroraksjonene på flyplassen i Brussel og metrostasjonen i Maelbeek 22. mars, som kostet 32 mennesker livet.

Belgisk politi har det siste døgnet pågrepet seks terrormistenkte, blant andre Mohamed Abrini, som har vært ettersøkt for medvirkning til terrorangrepene i Paris i november i fjor og i Brussel i forrige måned.

(NTB/TV 2)