OVERGANGSSAGA: Cristiano Ronaldos fremtid seiler opp som sommerens store snakkis på overgangsmarkedet. (AP Photo/Michael Sohn)
OVERGANGSSAGA: Cristiano Ronaldos fremtid seiler opp som sommerens store snakkis på overgangsmarkedet. (AP Photo/Michael Sohn) Foto: Michael Sohn

Fotballryktene: – Ronaldo vraker United til fordel for annen storklubb

...mens Real Madrid kan stjele José Mourinho foran nesen på Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag, og hva passer ikke bedre enn å starte fridagen med en fersk dose fotballrykter til lunsjen?

Premier League-sesongen nærmer seg slutten, og klubber er allerede i god gang med å finsikte spillermarkedet foran det som ser ut til å bli tidenes overgangsbonanza på balløya.

Cristiano Ronaldos fremtid er blant de heftigste diskusjonstemaene i fotballverdenen. Dessverre for alle Manchester United-fans, ser det ikke ut til å bli noen retur til Drømmenes Teater. Ifølge den anerkjente journalisten Guillem Balague skal Paris Saint-Germain være klubben som leder an i kampen om 31-åringen, men da kreves det at den franske giganten går "all in" økonomisk. Det blir vel ikke noe problem for klubbens styrtrike eiere, eller?

Portugiserens karriere i den spanske hovedstaden har vært imponerende, men oppholdet ser for øyeblikket ikke ut til å få noen lykkelig slutt. Los Blancos er sju poeng bak erkerivalen i La Liga, og står i fare for å ryke ut av Mesterligaen etter 0-2 i første oppgjør mot Wolfsburg. Skulle det bli tidlig exit, står klubbeier Florentino Perez klar til å stjele José Mourinho tilbake til Santiago Bernabeu foran nesa på Manchester United.

Romelu Lukaku er en ettertraktet herremann. 18 Premier League-mål denne sesongen har skapt interesse over hele Fotball-Europa, noe som har gjort at Everton-sjef Roberto Martinez nå har slengt en prislapp på 800 millioner kroner på kraftspissen. Om noen av Manchester United, Chelsea, Real Madrid og PSG ikke lar seg skremme, vil Lukaku i så fall bli den femte dyreste spilleren i historien.

Om Lukaku kommer inn dørene på Stamford Bridge, vil isåfall Diego Costas fremtid bli et tema. Ifølge nyansatte Antonio Conte vil det imidlertid ikke være aktuelt med noe salg. Italieneren skal ha blitt forsikret av styret om at 27-åringen ikke går noe sted, selv om både gamleklubben Atletico Madrid og flere nyrike kinesiske klubber skal stå klar med sjekkheftet. Når det gjelder andre spillere Conte ønsker å ta med seg fra Italia til London, er Romas midtbaneterrier Radja Nainggolan høyt på listen. Klubbene skal allerede ha innledet samtaler om en potensiell overgang for 27-åringen.

Pep Guardiola blir ikke offisielt Manchester City-manager før 1. juli, men spanjolen skal allerede ha lagt fram sine fremtidsplaner til pampene på Etihad. Øverst på listen over ønskede nysigneringer skal Dortmund-spiss Pierre Emerick Aubameyang stå. Den nåværende Bayern München-treneren skal rett og slett ha bedt City-styret om å skaffe ham den lynraske målmaskinen, koste hva det koste vil. I de bakre rekker er Vincent Kompany en vandrende kjeks, og Guardiola har Athletic Bilbaos stortalent Aymeric Laporte som førsteprioritet til å styrke bredden.

Arsenal ser nok en gang ut til å måtte kjempe om en Mesterliga-plassering istedenfor ligagull. Olivier Giroud og Danny Welbeck er ustabile i prestasjonene, og nå ønsker Arséne Wenger en spiss som kan levere uke etter uke. Den spissen skal være Juventus' Alvaro Morata. Problemet er bare at Real Madrid har førsterett på spanjolen, noe som kan gjøre ham adskillig dyrere enn den nåværende utkjøpsklausulen på 250 millioner kroner.

Kilder: Mirror, Sky Sports, Talksport, Guardian