Tennis-Casper (17) til finale i prestisjetung turnering

Casper Ruud kan sikre seg innpass i store seniorturneringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Casper Ruud er klar for finale i Junior Masters etter seier i to strake sett (6-3, 7-6) mot serbiske Miomir Kecmanovic, ranket som verdens niende beste juniorspiller, i lørdagens semifinale.

Se hvordan stortalentet tok seg til finale i videovinduet øverst i saken!

Det internasjonale tennisforbundet (ITF) skrøt av nordmannens prestasjon.

– Publikum reiser seg etter kampen, og Ruud viser sin takknemlighet. En suveren prestasjon, skriver ITF på sine hjemmesider.

Hovedpersonen selv var også fornøyd etter kampslutt.

– Jeg kjenner godt til Miomir, og visste hva jeg gikk til. Jeg fikk et break i første sett og vant tie-breaket i andre. Det var forskjellen på oss i dag, sa Ruud til ITF.

I søndagens finale venter sørkoreanske Hong Seong Chan, ranket som verdens tredje beste juniorspiller. Ruud er ranket som nummer 11, og forventer en tøff batalje.

– Han har ikke tapt et sett til nå i turneringen, og har sett sterk ut i hele år. Jeg er forberedt på en lang og tøff kamp, hvor det mentale kan bli utslagsgivende.

Ruud er en av totalt 16 juniorspillere (åtte gutter og åtte jenter) som har fått innpass i den prestisjetunge turneringen. Turneringen finner sted i Kina, og er basert på juniorrankingen ved utgangen av 2015. Vinneren av turneringen vil få muligheten til å delta i større seniorturneringer.

Finalen ser du gratis på tv2.no og på TV 2 Sportskanalen søndag formiddag fra ca kl. 08 norsk tid.