Mossack Fonsecas kontor i nabolandet til Panama, El Salvador, har hatt myndighetene på besøk. FOTO: AFP / EDUARDO GRIMALDO
Mossack Fonsecas kontor i nabolandet til Panama, El Salvador, har hatt myndighetene på besøk. FOTO: AFP / EDUARDO GRIMALDO Foto: Eduardo Grimaldo

Razzia mot skatteparadis-adokater i El Salvador

Myndighetene i El Salvador har beslaglagt dokumenter og utstyr under et raid i lokalene til det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Raidet skjedde fredag, opplyser justisdepartementet i landet. Det er ikke opplyst hvilken type dokumenter som er beslaglagt.

– En stor mengde datautstyr er funnet i kontoret til Mossack Fonseca, opplyser justisdepartementet.

Selskapets ansatte skal ha tatt ned firmaskiltet fra inngangen en dag tidligere. En av de ansatte skal ha sagt at selskapet skulle flytte.

Justisminister Douglas Meléndez førte personlig tilsyn med razziaen, opplyses det videre.

Mossack Fonseca står i sentrum av den internasjonale lekkasjesaken kjent som Panama Papers. En rekke avsløringer om statsoverhoder, politikere og rikinger er kommet etter at 11,5 millioner dokumenter ble lekket fra advokatselskapet.

Advokatfirmaet har hjulpet kunder verden over til å opprette selskaper i såkalte skatteparadiser. Mossack Fonseca nekter for å ha gjort noe galt, og selskapet har foreløpig ikke kommentert fredagens politirazzia.

(©NTB)