OPPLØFTENDE: Etter noen tunge uker kan Donald Trump endelig glede seg over en positiv meningsmåling. (Foto: AFP) 
OPPLØFTENDE: Etter noen tunge uker kan Donald Trump endelig glede seg over en positiv meningsmåling. (Foto: AFP)  Foto: George Frey

Økt støtte til Trump i ny måling

Eiendomsmogulen Donald Trump har økt forspranget til Ted Cruz og John Kasich i den republikanske nominasjonskampen, ifølge en fersk meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målingen, som er utført av Ipsos for nyhetsbyrået Reuters, viser at Trump har støtte fra 42 prosent av de republikanske velgerne.

Til sammenligning får Cruz 32 prosents oppslutning og Kasich 20 prosent.

Trump har toppet meningsmålingene blant republikanske velgere siden juli, men ledelsen hans har krympet betraktelig de siste ukene.

Den siste målingen gir derimot et betydelig løft for den kontroversielle presidentkandidaten.

Nettstedet RealClearPolitics ' gjennomsnitt av meningsmålinger som er gjort mellom 17. mars og 3. april viser imidlertid at Trump har 39,6 prosents oppbakking og leder med 7,4 prosentpoeng på Cruz.

Reuters-målingen er gjort blant 626 republikanske og 668 demokratiske velgere mellom 4. og 8. april. Feilmarginen i målingen er på 4,6 prosentpoeng.

I samme måling kommer det fram at 53 prosent av de demokratiske velgerne ønsker Hillary Clinton som presidentkandidat, mens 43 prosent oppgir at de støtter Bernie Sanders.

NTB