Skadesmell for Liverpools kaptein

Sesongen er over for Jordan Henderson, mens EM i Frankrike kan ryke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool - Stoke på TV 2 Sport Premium 2 og Sumo søndag klokken 17.00.

Liverpools kaptein Jordan Henderson pådro seg en skade i kneet under kvartfinalen i Europaligaen mot Borussia Dortmund torsdag kveld.

Hendelsen skjedde i førsteomgang og spilleren ble byttet ut for Joe Allen.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken. Video med tillatelse fra MAX.

Etter undersøkelser fredag viser det seg at skaden setter ham ut av spill for en lengre periode. Kaptein skal ha pådratt seg en skade i leddbåndet. Det bekrefter klubben selv på egen hjemmeside.

Klubben skriver at skaden normalt sett tar tre måneder å leges, men Hendersons tilfelle er mindre alvorlig og dermed kan være tilbake om seks til åtte uker om rehabiliteringsprogrammet går bra. Midtbanespilleren trenger ikke operasjon for å bli frisk.

Likevel betyr skaden at sesongen er over for spilleren, og trolig kan EM også ryke for Liverpools kaptein. Englands første kamp i mesterskapet i Frankrike er 11. juni. Det er om ni uker.

Skaden kunne derfor ikke kommet på et verre tidspunkt for spilleren. Ikke bare står EM i fare, men Liverpool kan skimte en fjerdeplass og Mesterliga i det fjerne i Premier League.

Etter 1-1 i Dortmund har også Liverpool gode muligheter til å gå videre til semifinalen i Europaligaen. Klubben har derfor mye å spille for i sesonginnspurten.

– Det var en skuffelse med Jordan. Han har fått en kneskade og det er aldri bra. Det er virkelig dårlige nyheter. Han må undersøkes nærmere på fredag, sa Klopp etter torsdagens kamp, ifølge BBC.