Oilers-Thoresen freser før den sjuende semifinalen

– Bryr meg ikke om hva Sveriges største «diver» mener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hamar/Stavanger (TV 2): Etter en sterk 3-0-seier torsdag sørget Storhamar for at det må en syvende kamp til for å avgjøre om de eller Stavanger Oilers får finalebilletten i årets sluttspill.

Se Stavanger Oilers - Storhamar direkte på TV 2 Sportskanalen, lørdag klokken 17.30.

Hampus Gustavsson mener alt press ligger på de regjerende norgesmesterne fra Stavanger.

– De skal jo bare ut og vinne gullet, det har jo alle sagt dag én. Så da ligger presset hos dem. Vi har alt å vinne, og de har alt å tape, sier Gustavsson til TV 2.

En uttalelse som får Thoresen til å fyre seg opp.

– Jeg bryr meg ikke om hva Gustavsson, Sveriges største "diver" (filmer jou.anm) mener. Hva han sier bryr jeg meg ikke om. Det er altså to lag som spiller om en finalebillett. Da har begge lagene press på seg, mener Thoresen.

– Hvis han vil uttale seg på TV på den måten så får han stå for det. Stavanger har spillere som er mye større og tyngre enn meg som jeg syns filmer ganske mye mer, så han får se seg i speilet først, kontrer svensken.

Beskylder hverandre for filming

Tommy Kristiansen tilbakeviser blankt uttalelsene fra Gustavsson.

– Hvis det er en som filmer her så skal jeg love deg at han får høre det av Thoresen og meg, sier han kontant.

Samtidig sparer han ikke på kruttet når han omtaler sin svenske motstander, og beskriver spillestilen til Gustavsson som ødeleggende for norsk hockey.

– Han må finne ut om han skal være tøff, eller om han skal fly rundt å filme. Problemet hans er at han går rundt og tror at han er en tøffing, men med en gang han blir dyttet til så faller han og skriker på dommeren. Jeg syns sånne ting er med på å ødelegge hockeysporten. Hvis du får et skudd i ansiktet er det om og gjøre å komme seg opp, ikke ligge nede og grine sånn som han gjør, sier Kristiansen.

Jacob Berglund rister på hodet av uttalelsene Stavanger-leiren kommer med om lagkameraten.

– Jeg vet ikke om Thoresen prøver å lage overskrifter for å komme under huden på Hampus eller dommerne, for de er vel redde for å tape. Hvis de vil fokusere på sånne ting så får de bare gjøre det. Det driter vi i, sier Storhamars toppscorer.

Berglund har gått foran som en viktig spiller for hedemarkingene med ni mål og ti målgivende pasninger så langt i sluttspillet.

Samme scenario som i fjor

I fjorårets sluttspill møttes Stavanger Oilers og Storhamar i finalen, og også da måtte det sju kamper til før siddisene kunne feire sitt fjerde strake NM-gull hjemme i DNB-Arena.

I år er gjengen fra Hamar sikker på at trenden skal snu.

– Vi fikk kjenne litt på det i fjor, og jeg syns vi har spilt veldig god hockey i år. Fortsetter vi med det tror jeg vi skal vinne. Vi har ikke levert godt nok i serien, så det hadde mye for både klubben og byen hvis vi hadde tatt oss til en finale. Det har vært ganske likt som i fjor med en jevn serie, men i år skal vi vinne, fastslår Berglund.

– Vi har vist nå i tre kamper at vi kan vinne, og håper vi kan gjøre det i den syvende og avgjørende matchen også. Det er viktig for selvtilliten at vi har vunnet i Stavanger to ganger i denne semifinaleserien allerede, understreker Gustavsson.

Ikke overraskende er Tommy Kristiansen av en annen oppfatning.

– Den kampen skal vi vinne, det er ikke snakk om noe annet. Jeg er nesten hundre prosent sikker på at vi vinner den syvende kampen i Stavanger. Jeg føler ikke noe press, sier han selvsikkert.

Lørenskog er allerede klare for finale etter 4-2 i kamper mot Vålerenga. De har ikke vært i finalen siden de tapte for Oilers i 2011/2012-sesongen.