SAMME MANN? Ifølge belgiske medier er Abrini trolig den mystiske «hattemannen» fra flyplassen i Brussel. 
SAMME MANN? Ifølge belgiske medier er Abrini trolig den mystiske «hattemannen» fra flyplassen i Brussel. 

Paris-mistenkt pågrepet i Belgia

Mohamed Abrini, som regnes som den eneste mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot, er pågrepet, melder den belgiske kringkasteren VRT.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som er pågrepet i Belgia, er trolig «hattemannen» som ble sett sammen med selvmordsbombere på flyplassen i Brussel, melder den belgiske kringkasteren VRT.

Mohamed Abrini har vært etterlyst for tilknytning til terroraksjonen i Paris i november i fjor.

Filmet to dager før parisangrep

31 år gamle Abrini ble filmet på en bensinstasjon nær Paris sammen med Salah Abdeslam to dager før terrorangrepene i Paris i november i fjor. Bilen de to kjørte, ble senere benyttet i angrepene.

Dette bildet viser Abrini to dager før terrorangrepene mot Paris. Han ble observert i denne bilen sammen med terrorsiktede Salah Abdeslam 11. november.  AFP PHOTO/BELGIAN FEDERAL POLICE
Dette bildet viser Abrini to dager før terrorangrepene mot Paris. Han ble observert i denne bilen sammen med terrorsiktede Salah Abdeslam 11. november.  AFP PHOTO/BELGIAN FEDERAL POLICE Foto: Ho

Abdeslam ble pågrepet i Brussel for tre uker siden, fire dager før den belgiske hovedstaden ble rammet av tre selvmordsbomber som kostet over 30 menneskeliv.

Siste rømling

Abrini er siden blitt regnet som den eneste kjente mistenkte fra Paris-angrepene som fortsatt var på frifot.

En politikilde bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at Abrini er blitt pågrepet, men det framkommer ikke hvor eller når pågripelsen skjedde.

– For øyeblikket er det umulig å si mer. Vi vil gi mer informasjon senere i en uttalelse eller på en pressekonferanse, heter det fra påtalemyndigheten sent fredag ettermiddag.

Belgiske myndigheter utstedte 24. november en internasjonal arrestordre på Abrini og betegnet ham som «farlig og trolig bevæpnet».