FIKK UNNSKYLDNING: Ulf Karlsson har beklaget til superstjernen Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FIKK UNNSKYLDNING: Ulf Karlsson har beklaget til superstjernen Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / AFP PHOTO / FRANCK FIFE Foto: Franck Fife

Ber Zlatan om unnskyldning

Beskyldte Zlatan for å være dopet. Nå beklager Ulf Karlsson den uheldige uttalelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Under debatten uttrykket jeg meg både utydelig og uheldig om Zlatan Ibrahimovic. Jeg forstår nå, i etterkant, at det jeg sa kan oppfattes som en betegnelse og det er dypt beklagelig, skriver Ulf Karlsson i et brev til nyhetsbyrået TT, gjengitt av Fotbollskanalen.

– Det var ikke min hensikt. Jeg vil derfor be Zlatan, og øvrige som kan ha tatt det ille opp, om unnskyldning for mine insinuerende uttalelser, fortsetter den tidligere svenske landslagstrener i friidrett,

– Sprer usannheter

Bakgrunnen for brevet fra den svenske friidrettsprofilen er at han torsdag uttalte at han trodde Zlatan Ibrahimovic var dopet da spissen spilte i Juventus mellom 2004 og 2006.

– Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Jeg tror han var dopet, sa han i forbindelse med et foredrag på Värmlands idrottshistoriska sällskaps idrottscafé.

Uttalelsen fikk superspissens agent til å tenne på alle plugger, selv om hovedpersonen selv ikke skal ha brydd seg nevneverdig.

– Vi kommer til å saksøke ham. Jeg er ikke ekspert på svensk lovgivning, men vi har en svensk advokat, sa Mino Raiola.

– Denne mannen har gjort en stor feil. Han sprer usannheter. Livet hans kommer til å forandre seg etter dette, fortsatte agenten om Karlsson.

– Den største fotballspilleren vi har hatt i dette landet

Den svenske friidrettsprofilen håper at han ikke har skadet omdømmet til Zlatan etter uttalelsene.

– Jeg har, siden jeg selv ble idrettsleder, alltid stått opp mot all form for doping. Jeg håper at mine uheldige formuleringer i dette tilfelle ikke skader oppfatningen av Zlatan, som jeg anser for å være den største fotballspilleren vi har hatt i landet, skriver Karlsson videre i brevet.

Den tidligere svenske friidrettslederen ønsker ikke å kommentere saken utover brevet til nyhetsbyrået TT.

Det spørs om en beklagelse er nok til å legge saken død. Fredag har flere svenske medier, deriblant Fotbollskanalen, skrevet at advokater har begynt å se på saken.

Nya Wermlands-Tidningen-journalist Per Mårtensson, som var den første til å omtale saken, skal ha blitt bedt om å vitne i saken. Han skal ha blitt kontaktet av Nils Petersen fra Fredersen Advokatbyrå i Malmö.