Vektløfteren Ruth Kasirye har testet positivt på det forbudte stoffet meldonium.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vektløfteren Ruth Kasirye har testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Dopingtatte Kasirye anker ikke suspensjonen

Vektløfteren Ruth Kasirye anker ikke suspensjonen hun er ilagt etter den positive dopingprøven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kasirye testet positivt på det forbudte stoffet meldonium i januar. Vektløfteren har forklart at hun fikk i seg stoffet da hun ble behandlet for malaria i Uganda.

Fredag opplyste Kasirye gjennom sine advokater at hun ikke ønsker å anke suspensjonen hun er ilagt av Antidoping Norges påtalenemnd. Hun begrunner sin beslutning med at slik saken står er det uansett uaktuelt å delta i konkurranser.

– Det er mitt ansvar ene og alene at jeg har kommet i denne vanskelige situasjonen. Jeg ønsker ikke at mine feil skal utgjøre en ytterligere belastning for mine venner i vektløftermiljøet, ved at jeg deltar i konkurranser mens saken er til behandling, sier Kasirye.

En påtalebegjæring fra Antidoping Norge er varslet i neste uke. Deretter skal saken opp i Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

Kasirye skulle etter planen konkurrert under EM på hjemmebane i Førde som starter søndag og vises på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. (©NTB)