Dopingtatte Kasirye anker ikke suspensjonen

Vektløfteren Ruth Kasirye anker ikke suspensjonen hun er ilagt etter den positive dopingprøven.

Vektløfteren Ruth Kasirye har testet positivt på det forbudte stoffet meldonium.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vektløfteren Ruth Kasirye har testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Kasirye testet positivt på det forbudte stoffet meldonium i januar. Vektløfteren har forklart at hun fikk i seg stoffet da hun ble behandlet for malaria i Uganda.

Fredag opplyste Kasirye gjennom sine advokater at hun ikke ønsker å anke suspensjonen hun er ilagt av Antidoping Norges påtalenemnd. Hun begrunner sin beslutning med at slik saken står er det uansett uaktuelt å delta i konkurranser.

– Det er mitt ansvar ene og alene at jeg har kommet i denne vanskelige situasjonen. Jeg ønsker ikke at mine feil skal utgjøre en ytterligere belastning for mine venner i vektløftermiljøet, ved at jeg deltar i konkurranser mens saken er til behandling, sier Kasirye.

En påtalebegjæring fra Antidoping Norge er varslet i neste uke. Deretter skal saken opp i Norges Idrettsforbunds domsutvalg.

Kasirye skulle etter planen konkurrert under EM på hjemmebane i Førde som starter søndag og vises på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. (©NTB)