– Ikke et problem for Premier League om Leicester vinner

– Ikke noe problem for ligaen at flere lag kan hevde seg, sier Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med seks kamper igjen å spille leder Leicester Premier League med syv poeng ned til Tottenham på andre plass.

Vinner Leicester hevder mange det vil være tidenes største fotball-overraskelse, og flere eksperter mener den engelske ligaen er mye svakere enn den en gang var.

TV 2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller, er enig i at de beste klubbene ikke lenger hører til på den fotballgale øya, men skjønner ikke hvorfor en Leicester-tittel er så forferdelig ille for ligaen.

– Jeg ser ikke at det kan være et problem for ligaen at mange lag kan hevde seg. Nivået i Premier League er potensielt sett veldig høyt, og det er mindre avstand mellom de beste og nest beste i England enn i andre ligaer, sier Stamsø Møller.

Attraktiv liga

De beste spillerne i Premier League spiller ikke bare på de største lagene mener han. Også mindre gode klubber tiltrekker seg gode navn, ifølge eksperten.

– Premier League har fortsatt en høy stjerne hos mange spillere. Gode eksempler på det er jo Yohan Cabaye som valgte Crystal Palace etter å ha vært i PSG, og Newcastle som ansatte Rafa Benitez som manager. I et land som Tyskland er det ikke like gjevt å spille for de mindre gode lagene, sier Stamsø Møller.

Selv om Premier League fortsatt har høy status rundt på det europeiske fotball-kontinentet er de største stjernene fraværende.

– De beste spillerne er ikke lenger i Premier League. De vil jo helst til Real Madrid, Barcelona, PSG og Bayern München, sier Stamsø Møller.

Det at en spiller som Gareth Bale valgte Spania og Real Madrid i stedet for å hoppe på lukrativt tilbud fra en engelsk klubb, mener eksperten viser hvordan situasjonen har endret seg i de store europeiske ligaene. Britiske spillere har ikke for vane å forlate fotballøya for å trille ball.

Har potensialet

Før var det ofte tre engelske lag i semifinalen i Mesterligaen. Det er det ikke lenger, Derfor mener eksperten at det er klart at de beste lagene ikke lenger er engelske, men nivået har de så absolutt inne.

– Manchester Citys kamp mot Paris Saint-Germain i midtuken viser at nivået egentlig er veldig bra. Også lagene i midtsjiktet i Premier League kan bli gode i tiden fremover. Mange har planer om å forsterke seg og bruke en del penger - for eksempel Everton, sier Stamsø Møller.

Men det er en vei å gå ennå for å nå opp til den ypperste fotball-eliten.

– De engelske lagene er ikke like perfekt komponert som de beste lagene i Europa. Messi, Suarez og Neymar i Barcelona er jo det perfekte eksemplet på det, avslutter Stamsø Møller.