FORSVARER BILBRUK: Politiet bekrefter at de har anbefalt kommunens toppledere å unngå bruk av kollektiv trafikk. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG 
FORSVARER BILBRUK: Politiet bekrefter at de har anbefalt kommunens toppledere å unngå bruk av kollektiv trafikk. Foto: TERJE BRINGEDAL, VG  Foto: Bringedal,Terje

Oslo-politiet forsvarer bruk av «Raymobilen»

– Det er tryggere å benytte seg av kommunens biltjeneste enn å reise kollektivt, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), har fått massiv kritikk etter at det ble kjent at han kjøres rundt i en ny Audi A8.

Samtidig har det nyeste byrådet i Oslo hatt et svært grønt fokus, og bedt Oslo-borgere om å la bilen stå.

Byrådet vil også stenge veier i Oslo for trafikk, gjøre det vanskeligere å parkere og innføre flere gebyr for bilbrukerne.

I en pressemelding søndag opplyste Johansen at han har bedt om en ny vurdering av sikkerhetssituasjonen og bilvalget i Oslo Rådhus.

Fredag sendte Oslo politidistrikt ut en pressemelding hvor de bekrefter at de i møter ned Byrådet og Beredskapsetaten i Oslo kommune har kommet med anbefalinger for kommunens ledelse - både privat og i jobb.

– Vi er godt kjent med at Rådhuset har en egen biltjeneste og vi anbefalte bruk av denne til tid og sted ut fra en generell sikkerhetsvurdering. Behovet vil kunne variere ut fra hvor eksponert man er i media, type arrangement, gjeldende trusselvurdering og faktiske trusler.

Politiet viser til at den tidligere ledelsen har mottatt trusler som har ført til press og usikkerhet. Da har politiet oppfordret topp-politikerne til å bruke biltjenesten og unngå offentlig transport.

Vår erfaring er at dette behovet ikke vil bli mindre i fremtiden, og at dette også er ment å ha en forebyggende effekt.