Sprudlende Sagan: – Hvem er Zlatan Ibrahimovic?

Peter Sagan strutter av selvtillit to dager før Paris-Roubaix.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no og følg rittet i vårt livesenter fra klokken 10.30 søndag!

Med tonene til «Live is life» ankom Peter Sagans rullende sirkus Denain fredag morgen. På programmet sto pressetreff og rekognosering av Paris-Roubaix-løypen.

Den slovakiske superstjernen vant nylig Flandern rundt. Hans lekne kjørestil og spontane påfunn har gjort Sagan til sykkelsportens midtpunkt.

Verdensmesteren fra 2015 er full av selvtillit etter en vårsesong det lukter svidd av. Med flagrende hår har slovaken en gang for alle brutt forbannelsen over regnbuetrøyen. Skader, sykdom, familietragedier, dødsfall, men først og fremst mangel på seire har vært forbundet med sykkelsportens gjeveste tekstil. Listen er lang, men Sagan har de siste ukene vunnet både Gent-Wevelgem og Flandern rundt.

Han kan minne om Zlatan Ibrahimovic, men den sammenligningen flirer Sagan av.

– Hvem er Zlatan Ibrahimovic, gliser han til TV 2 foran lagbussen.

I vinter laget han sin egen versjon av «You're the one that I want» fra den berømte filmen Grease sammen med modellkjæresten Katarina. Han er ikke en mann som gjemmer seg vekk og unngår oppmerksomhet. Sagan forteller at det er blitt en del av hverdagen hans.

– Jeg gjør bare jobben min. Jeg er blitt vant med all oppmerksomheten.

At han vant Flandern rundt i regnbuetrøya bryr han seg tilsynelatende ikke om.

– Det er viktig å vinne viktige ritt. Det spiller ingen rolle hvilken trøye du har på deg, sier Tinkoff-stjernen, som ikke føler noe press før Paris-Roubaix.

– Etter at jeg ble verdensmester slappet jeg av. Jeg er alltid avslappet, smiler han.