Thaiinspirert biffsalat = perfekt fredagskos

Fargerik biffsalat med thaismaker, som helt klart får frem solskinnet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biff på grønnsakseng

Biffsalaten er glutenfri, melkefri, mager og sunn.
Passer godt til en diabetes meny, se i oppskrift!

Dette trenger du:

  • 500–600 g mørnet ytre eller indrefilet av storfe eller kalv
  • Salt og pepper
  • olje + smør til steking
  • friske urter, for eksempel 1 kvist estragon eller koriander
  • 1-2 fedd hvitløk

Salat:

  • ca 1 dl linfrø
  • 5 ss vann
  • ¼ ts salt
  • 1 pk friske sukkererter, ca 150 g
  • 1 rødløk
  • 1-2 paprika i forskjellige farger
  • 1/2 slangeagurk
  • 8-10 Cherrytomater
  • 1 pakke choy eller 1/4 kinakål

    Dressing:
  • 1/2 -1 finhakket rød chili
  • 1-2 ts finhakket frisk ingefær
  • 4 ss saft fra lime
  • 4 ss nam- pla (fiskesaus)
  • 4 ss soyasaus (glutenfri)
  • 1-2 ts sukker eller 1-2 ss sweet chilisaus (diabetes; bruk feks. litt stevia eller sukrin)
  • Rikelig med frisk koriander og 8-10 mynteblader
BIFFSALAT: Denne salaten er frisk og mettende på samme tid.  Foto: TV 2
BIFFSALAT: Denne salaten er frisk og mettende på samme tid.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

La kjøttet ligge i romtemperatur, ca.1 time før steking.

Varm stekeovnen til 150 grader.

Varm olje i en stekepanne, smelt smør i pannen og legg i fileten.

Dryss over salt og pepper, og legg i friske urter og hvitløk.

Brun kjøttet raskt på alle sider.

Legg over i ildfast fat, legg urtene over kjøttet og øs med stekesjyen.

Stikk inn et steketermometer og stek til termometeret viser 56 grader.

Ta ut kjøttet og avkjøl minst 30 min. før det skjæres opp.

Dressing:
Rør sammen alle ingrediensene og la dressingen stå å trekke minst 15-20 min.

Salat:
Tørrstek linfrø i panne til den er gylden.

Kok opp vann og salt, legg sukkererter og la trekke i 1-2 min.
Avkjøl i iskaldt vann.

Skjær løk i tynne båter og legg i iskaldt vann for å få den sprø.

Del resten av grønnsaken i biter og legg i en salatbolle.
Tilsett godt avrent løk og sukkererter.
Vend inn dressingen.

Legg salaten på et serveringsfat eller porsjonstallerkener.
Dryss over sesam frø og legg over tynne skiver av kjøttet .

Skjær kjøttet i skiver og anrett på toppen av salaten.