HYLLES: Norsk-amerikanske, Mikkel Mix Diskerud, høster lovord fra fransk verdensmester. (AP Photo/Martin Meissner)
HYLLES: Norsk-amerikanske, Mikkel Mix Diskerud, høster lovord fra fransk verdensmester. (AP Photo/Martin Meissner) Foto: Martin Meissner

New York City-trener Patrick Vieira hyller Mix

– Teknisk er han veldig god.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikkel Mix Diskerud har stor suksess som fotballspiller i USA.

25-åringen spiller til daglig sammen med store stjerner som David Villa og Andrea Pirlo i Major League Soccer-klubben New York City FC.

Mix' trener i klubben er også en tidligere stjerne. Patrick Vieira har blant annet tre Premier League-titler med Arsenal, og både VM- og EM-gull med Frankrike. Han er imponert over det norsk-amerikaneren har vist i New York City-trøya.

– Jeg mener han er en skikkelig smart spiller, og han tar ting veldig fort. Teknisk er han også veldig god. Han er komfortabel med ballen i beina, han er smart og han kan score mål. Han er en lagspiller, og det er bra, sier franskmannen om Mix.

Det var under et intervju med Mix på den amerikanske ligaens hjemmesider, at Vieira kom med lovordene.

Diskerud ble i forrige uke listet opp som en av de mest overvurderte spillerne i MLS. På listen var også store navn som Frank Lampard og Steven Gerrard, samt lagkameratene - Villa og Pirlo.

Det gjorde den tidligere Stabæk- og Rosenborg-spilleren stolt og glad.

– Om du ser på den listen, så er det nesten en ære å være der sammen med de guttene. Det er bare kvalitetsspillere, og hver dag i uken kunne jeg ønske å være på samme liste som dem, sier Mix.

Diskerud har amerikansk mor og norsk far. Han valgte bort det norske landslaget til fordel for spill for USA, selv om han er oppvokst i Norge.

Han er heller ikke i tvil om at den litt morsomme listen også må ses i lys av lønnen mange av stjernene har.

– Ja, jeg er overvurdert, men topp 10-listen av spillere på lønnslisten i MLS, kan du si er overvurdert hvis du sammenligner de med en gjennomsnittlig spiller, sier Diskerud som var en av 38 spillere.