82-åring nektet å slippe inn falske hjemmesykepleiere

Kona hadde sett TV 2 Nyhetene og ringte mannen for å advare ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet jakter nå på det de tror er flere omreisende bander som utgir seg for å være hjemmesykepleiere – før de robber eldre mennesker for verdisaker.

TV 2 Nyhetene sendte torsdag kveld innslaget om 93 år gamle Ingebjørg Nygård i Oslo som var blitt loppet for smykker av en kvinne som utga seg for å være pleieren hennes.

– Du sier ikke det?

En av dem som fikk med seg innslaget, var en kvinne i Oslo. Hun ringte den 82 år gamle mannen sin hjemme på Hurum umiddelbart.

– «Søren, du sier ikke det?», sa han. For da hadde det nettopp vært noen på døra som ville inn, forteller kvinnen til TV 2.

Det var to menn, litt mørke i huden og snakket gebrokkent norsk, som hadde utgitt seg for å være fra hjemmesykepleien. Mannen i huset ante at noe var galt.

– De sa de blant annet skulle sjekke brannsikkerheten. Men han sa bare at de kunne komme tilbake når jeg var hjemme, og han gjorde det veldig klart at de ikke fikk komme inn, forteller kona.

Hun sjekket med hjemmesykepleien i kommunen om de hadde hatt folk ute hos ektemannen.

– Det hadde de ikke, men de hadde tilfeldigvis kjørt forbi huset og sett disse to mennene, som de syntes virket mistenkelige, sier kona.

De ble enige om at hun skulle ringe politiet.

Flere saker i distriktet

– Vi har fått en beskrivelse av disse mennene. Men foreløpig har vi ikke fått flere meldinger om dem, sier politiets operasjonsleder Olav Myrvold.

Tidligere i uken fikk likevel politiet i Buskerud melding om en lignende sak. En eldre kvinne i Drammen ble oppsøkt av en falsk kommuneansatt. Hun ble frastjålet 10.000 kroner, smykker og klokker, skriver Drammens Tidende.

Politiet vet ikke om det er noen sammenheng mellom sakene i Buskerud og de andre tyveriene politi flere steder i landet nå etterforsker.

I kveld gikk de ut med råd om å være varsom:

– Be om identifikasjon av alle personer som oppsøker deg hjemme. Ta en telefon til det stedet personen utgir seg å tilhørere. Kontakt politiet så snart som mulig hvis disse opplysningene ikke stemmer, skriver politiet i en pressemelding.