Klopp kunne glise etter gjensynet med Dortmund

Før kampen sang 65.000 fans «You'll Never Walk Alone». Etterpå kunne Jürgen Klopp juble på sin gamle hjemmearena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dortmund – Liverpool 1-1 (0-1):

Jürgen Klopp la gamle følelser til side da han besøkte sin tidligere hjemmearena i Dortmund – som trener for Liverpool.

Se høydepunkter fra Dortmund - Liverpool i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Max)

Da Divock Origi sendte Liverpool i ledelsen, jublet han for scoring. Og etterpå klappet han fornøyd på sidelinjen, både med tanke på resultatet og prestasjonene Liverpool viste i Tyskland.

Mats Hummels utlignet like etter hvilen, og oppgjøret endte 1-1. Dermed har Liverpool en alle tiders mulighet til å ta seg videre i Europaligaen med et godt resultat i returkampen på Anfield.

– Dette var virkelig en stor kamp. I en storklubb som Liverpool så har du et stort ansvar, men jeg forsøkte bare å nyte kampen og fikk en enorm støtte av mine medspillere og fansen. Jeg er fornøyd med at jeg scoret, og det var et godt resultat for oss, sa Liverpools målscorer Divock Origi i et intervju vist på MAX etter kampslutt.

Klopp: – I perioder var vi briljante
Etter kampen var det ikke bare en glad Klopp som møtte pressen. Han bekreftet at kaptein Jordan Henderson, som ble byttet ut med skade underveis i kampen, kan være ute av spill i lang tid.

– Det var en skuffelse med Jordan. Han har fått en kneskade og det er aldri bra. Det er virkelig dårlige nyheter. Han må undersøkes nærmere på fredag, sa Klopp, ifølge BBC.

Klopp var selvsagt fornøyd med at Liverpool går til returkampen på Anfield med et svært godt resultat i bagasjen.

– Mange trodde nok at vi kom til å tape med to, tre eller 4-0. Men i enkelte perioder denne kampen var vi rett og slett briljante, mente tyskeren.

Han ble hyllet av Dortmunds fans både før, under og etter kampen.

– Det var veldig hyggelig. Mange snakket om det på forhånd, og da jeg kom på banen fikk jeg respektfull applaus og det var hyggelig. Det er vel slik det skal være, sa Liverpools populære manager.

Brukte bare to minutter
Dortmund brukte bare to minutter av andreomgang til å utligne til 1-1. Mats Hummels headet perfekt inn innlegget fra Henrik Mkhitaryan i mål.

Like etter fikk Couthino to kjempesjanser til å sende Liverpool i ledelsen igjen, men noen strålende redninger av Dortmunds sistesjanse Roman Weidenfeller hindret rødtrøyene scoringen de fortjente.

– Roman Weidenfeller gjorde tre strålende redninger der, men den første av dem var rett og slett helt verdensklasse. En sensasjonell redning, sa BBC-ekspert Mark Lawrenson om Dortmund-keeperens storspill under kanalens livedekning av kampen.

Dortmund hadde også flere store sjanser til å ta ledelsen. Oppgjøret endte imidlertid 1-1, og dermed sikret Jürgen Klopp seg et glimrende utgangspunkt foran returkampen på Anfield.

Origi fikk Klopp til å juble
Både Dortmund og Liverpool skapte gode sjanser i åpningsminuttene, men kampens første scoring kom først i det 36. minutt.

Divock Origi snek seg mellom to Dortmund-forsvarere og satte ballen iskaldt i mål bak tyskernes keeper Weidenfeller.

Det fikk Jürgen Klopp til å juble på sidelinjen, selv om Liverpools manager har kultstatus i Dortmund etter å ha tidligere ha ledet klubben til to Bundesliga-titler.

Liverpool kunne dermed gå til pause med 1-0-ledelse, til tross for at Dortmund hadde sine sjanser til å utligne. Jürgen Klopps menn lå balansert og satset på klassisk kontringsspill de første 45 minuttene. Den taktikken lyktes Klopp med de første 45 minuttene.

– Et «wow»-øyeblikk
Foran kampstart møttes Liverpool og Dortmund-fansen til allsang av «You'll Never Walk Alone» på stadion. 65.000 supportere sang melodien av full hals. Det ble en tårevåt opplevelse for Liverpool-legenden Mark Lawrenson , som kommenterte kampen for BBC.

– Det var et «wow»-øyeblikk, selv for en gammel mann som meg. Forrige gang jeg opplevde noe slik var da Liverpool møtte Celtic for noen år siden. Jeg lover dere at spillerne kunne høre allsangen i garderoben, mente han.

Slik startet lagene:

Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Bender, Hummels, Schmelzer, Castro, Weigl, Durm, Mkhitaryan, Reus, Aubameyang.

Innbyttere: Bürki, Sahin, Ginter, Leitner, Pulisic, Sokratis, Kagawa.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Milner, Lallana, Coutinho, Origi.

Innbyttere: Ward, Toure, Firmino, Sturridge, Allen, Ibe, Smith.