Slår alarm om vold og seksuell atferd ved barneskole

Både politiet og en rekke instanser undersøker det Trondheim kommune beskriver som krenkelser, seksualisert atferd og voldelige episoder mellom barneskoleelever.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Undersøkelser så langt tyder på at dette er utført av elever av begge kjønn over lang tid, både på og utenfor skolen. Antallet elever som er berørt, og hvor mange som har vært ofre for krenkelser, er foreløpig uklart, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

Kommunen slo alarm om situasjonen ved skolen før påske etter at en elev hevdet å ha vært utsatt for seksuelle krenkelser. Denne eleven er blitt undersøkt ved St. Olavs hospital og følges opp.

Trondheim kommune har bedt Fylkesmannen utføre tilsyn ved barneskolen. Kommunen opplyser at atferden på et tidlig tidspunkt ble vurdert å være av en slik karakter at skolen involverte Barne- og familietjenesten, St. Olavs hospital, Regionalt senter for traume og stressbehandling (RVTS), i tillegg til rådmannens fagstab og en rekke kommunale og statlige enheter og ressurspersoner, for å få bistand.

Også politiet er koblet inn i saken.

– Vi skal finne ut hva som er skjedd, om det er noe straffbart, hva som ligger til grunn, og kartlegge om det er noen som er offer og eventuelt om noen er gjerningsperson, sier politiadvokat Kjersti Hegerberg i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

NTB.