STARTOPPSTILLINGEN: Christoffer Rambo (t.v.) ble drillet i startoppstillingen sammen med blant andre Bjarte Myrhol (t.h.) på torsdagens trening. Joakim Hykkerud ble en håndfull for forsvaret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STARTOPPSTILLINGEN: Christoffer Rambo (t.v.) ble drillet i startoppstillingen sammen med blant andre Bjarte Myrhol (t.h.) på torsdagens trening. Joakim Hykkerud ble en håndfull for forsvaret. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Fra joker til nøkkelrolle: 
– Det var ikke dette jeg var forberedt på

Christoffer Rambo trodde han skulle se OL-kvalifiseringen fra tribunen. Nå er han trolig i startoppstillingen mot Bahrain.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herning (TV 2):

Da Christoffer Rambo fikk innkallingen til OL-kvalifiseringen mot Bahrain, Danmark og Kroatia, så regnet han med at det neppe ble noe spilletid på ham.

Minden-spilleren har vært et soleklart tredjevalg på høyrebacken bak Kent Robin Tønnesen og Harald Reinkind, og fikk ikke være med på EM-suksessen i januar.

Men så skadet Tønnesen seg i den første treningskampen mot Island, og da endret situasjonen seg helt for 26-åringen.

– Jeg ble vel innkalt som tredjevalg. Som joker og backup. Men så kom jeg hjem fra trening søndag kveld og så Tønnesen hinke på snapchat. Da lurte jeg på hva som hadde skjedd. Dagen etter kom jeg med fly og plutselig skulle jeg starte kampen på tirsdag. Det var ikke det jeg var forberedt på, sier han til TV 2.

Rambo tok godt vare på sjansen han fikk mot islendingene. Så godt at han trolig er i startoppstillingen når OL-kvalifiseringen starter mot Bahrain.

Den tidligere Runar- og Elverum-spilleren ble drillet i startsjueren på trening torsdag.

Landslagssjef Christian Berge innrømmer at det var kjedelig å miste Tønnesen, men han tror Rambo kan bli en nøkkelmann i helgen.

– Først og fremst så synes jeg synd på Kente. Han har vist en fantastisk form. Trygg og god. Gjør mange riktige valg. Men nå er det sånn at når en forsvinner, så er det en annen som står der. Jeg har full tillit til at Rambo presterer godt. Det ser veldig fornuftig ut det han gjør på trening. Han er også blitt mer voksen, forklarer Berge.

For Rambo har ikke alltid fremstått like voksen på banen. Han har en skuddarm i ypperste verdensklasse. Men i mange år så var det også alt. Den 199 centimeter høye høyrebacken kunne ikke spille forsvar og han slet med å vurdere når han skulle bruke skuddet sitt og ikke.

Det gjorde at han etter hvert mistet landslagsplassen sin da Reinkind, Tønnesen og også Stig Tore Moen Nilsen gjorde sitt inntog.

Men etter mislykkede opphold i Valladolid og Dunkerque, dro han hjem til Elverum. Før han igjen følte seg klar for å spille i utlandet da Minden tok kontakt.

Der har han fått mye tillit og mulighet til å utvikle seg som håndballspiller. Nå er han ikke lenger kun en skytter.

– Jeg har forhåpentligvis klart å utvikle litt mer overblikk, så jeg får håpe at de to tingene til sammen kan gjøre noe skade for motstanderne, sier han.

Etter at Minden måtte ta steget ned i 2. Bundesliga etter forrige sesong, har Rambo også fått tillit i forsvar. Det øker også sjansene hans hos Berge, som ønsker å ha færrest mulige bytter mellom forsvar og angrep.

– Det er også noe jeg har jobbet med å forbedre. Det er et veldig stort forbedringspotensial der. Men nå har jeg fått seks måneder med ordentlig god matching, så det er blitt et skritt i riktig retning, forteller Rambo.

Så langt denne sesongen er han toppscorer for Minden med 150 mål på 31 kamper, og ni kamper før slutt er de på full fart mot en retur til Bundesliga. Bare Erlangen er foran dem i kampen om de tre opprykksplassene.

Men før Rambo kan feire opprykk med Minden, så vil han skyte Norge til OL i Rio.

– Det hadde vært utrolig moro. Men først må vi spille de kampene, smiler han.