MÅ UT I SJUENDE KAMP:

– Storhamar leverte noen kontringer helt etter læreboken

Storhamar kontret Stavanger Oilers i senk og sikret seg en sjuende mulighet til å komme til sluttspillfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar – Oilers 3-0 (3-3 sammenlagt, best av sju):

Stavanger Oilers stod med fem strake seirer i Hamar OL-Amfi denne sesongen.

Dersom torsdagens oppgjør i NM-semifinalen endte med den sjette, ville de regjerende norgesmesterne være klare for nok en finale.

Men Storhamar ville det annerledes. Foran over 5000 tilskuere tok vertene ledelsen etter en lynkontring i andre periode ved Mikael Zettergren.

Drøye fem minutter før slutt i tredje periode kontret Storhamar igjen, og Jacob Berglund satte inn 2-0. Like før slutt scoret samme mann for Storhamar. Han satte enkelt pucken i det åpne buret da Oilers hadde tatt ut keeperen i jakten på redusering.

3-0-seieren betyr at det må en sjuende sluttspillsemifinale til mellom lagene i Stavanger for å avgjøre hvem som møter Lørenskog i sluttspillfinalen.

– Det var bra tempo i kampen og vi klarte å holde trøkket oppe. Vi så veldig bra ut, spesielt i andre periode. Oilers var passive og ville spille på det sikre. Vi ville unngå å slippe inn mål og samtidig holde et høyt press, sa Storhamars målscorer Mikael Zettegren til TV 2 Sporten.

Oilers-trener Petter Thoresen var naturligvis svært skuffet over resultatet.

– Storhamar gikk ut og tok initiativet og var villige til å spille fysisk og vant alle dueller. Vi tapte mot et bedre lag. Måten Storhamar spilte og vant på var måten vi burde ha spilt og vunnet på, sukket Oilers-treneren til TV 2 Sporten etter kampen.

Sjansefattig i første periode
Den første perioden i Hamar ble en tam og sjansefattig affære. Ingen av lagene skapte noe særlig. TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik var ikke fornøyd med det han fikk se de første 20 minuttene.

– Det gikk veldig, veldig sakte. Det så ut som om isen var litt tråd. Det var lite bevegelse og lite pucktempo. Da ble det enkelt både for Storhamar og Oilers å forsvare seg, oppsummerte TV 2-eksperten etter første periode.

Oilers hadde både gjennom første og andre periode et lite overtak på Storhamar.

– En kontring etter læreboken
Begge lag skapte sine sjanser til å ta ledelsen, men det var Storhamar som tok best vare på sine sjanser.

Da Dan Kissel traff stolpen for Oilers svarte Storhamar med en lynkontring. Noen tiendeler etter Kissels stolpeskudd sendte Mikael Zettergren Storhamar i ledelsen etter pasning fra Erik de la Rose.

Dermed ledet Storhamar 1-0 før siste periode.

– Det har vært en jevn periode uten så mange store muligheter til noen av lagene. Vi hadde naturligvis denne avslutningen i stolpen, og kontringen utførte Storhamar helt etter læreboken, mente Erevik før siste perioden.

Følte seg snytt for scoring
Seks minutter før slutt i tredje periode trodde Oilers at de hadde satt inn 1-1-scoringen. Storhamars keeper reddet imidlertid pucken på streken, og det oppstod slagsmål på isen. På grunnlag av videodømming avgjorde dommerne at pucken ikke var over streken.

Like etter en omstridte episoden kontret Storhamar igjen, og Jacob Berglund satte inn 2-0-ledelse til vertene. Og på tampen satte samme mann inn 3-0-ledelse. Det ble også sluttresultatet.

Oilers' Christian Dahl Andersen var skuffet over at Storhamar fikk ta ledelsen.

– Vi hadde noen sjanser i powerplay, men vi var under pari. Det var ikke så mye trøkk over det vi presterte. Vi var ganske tamme hele kampen, mente han.