DEISET I BAKKEN: Michael Mørkøv, her i Tinkoff-trøye, hadde en uheldig opplevelse på dagens Paris-Roubaix-trening.
DEISET I BAKKEN: Michael Mørkøv, her i Tinkoff-trøye, hadde en uheldig opplevelse på dagens Paris-Roubaix-trening. Foto: TV 2

Kristoff-hjelper veltet på Roubaix-trening

Gjørme og glatte brosteiner gir rytterne utfordringer før «Helvetet i nord».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Paris-Roubaix på TV 2 og tv2sumo.no og følg rittet i vårt livesenter fra klokken 10.30 søndag!

Danske Michael Mørkøv er en av Alexander Kristoffs viktigste hjelpere i Paris-Roubaix. Mørkøv, som kom til Katusha fra Tinkoff-Saxo før sesongen, skal sammen med Jacopo Guarnieri beskytte Kristoff i rittet som også kalles «Helvetet i nord».

Gikk i bakken
Torsdag trente Kristoff og lagkameratene i Katusha på brostein på franske veier. Løypebefaringen ble ikke helt udramatisk. Mørkøv deiset nemlig i bakken.

– Han gikk i bakken. Ballongdekkene våre, som er litt større, er ikke så gode når det er litt vått, sier Kristoff.

Heldigvis for Mørkøv og Kristoff gikk det bra. Dansken fullførte Roubaix-rekognoseringen uten videre problemer. Søndag kan det fort bli flere som går i bakken på glatte og gjørmete brostein. Det er fare for regn, noe som faktisk ikke har skjedd i Paris-Roubaix siden 2002.

– Det er mye som kan skje i Roubaix, men det går som regel greit, sier Kristoff.

Tror ikke på seier i Paris-Roubaix
Han har selv opplevd å velte ut av brosteinsrittet. I 2014 var han en av favorittene, men punkterte to ganger og kolliderte med en motorsykkel.

I fjor ble han nummer ti. En lignende plassering vil Kristoff være fornøyd med i år.

– Jeg er en vinnerkandidat, men jeg tror fortsatt ikke at jeg kommer til å vinne. Jeg er nok ikke sterk nok til å henge med når de aller beste går til. Jeg håper jeg er det, men jeg var ikke sterk nok i Flandern, sier Kristoff.

– Jeg håper å bli topp ti. Da må jeg si meg fornøyd. Om jeg havner på pallen hadde det vært fantastisk, fortsetter han.

PS! Kristoff «slipper» konkurranse fra Milano-Sanremo-vinneren Arnaud Demare på søndag. Franskmannen veltet i Flandern Rundt og er ikke blitt bra nok til å starte.