Klovner i kamp er tilbake!

– Vi var så lei av hverandre at vi ville grisebanke hverandre

Klovner i kamp er klare for comeback.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år er det ti år siden bandet Klovner i kamp holdt sin avskjedskonsert på Rockefeller, og medlemmene skulle gå hvert til sitt. Slik ble det ikke i lengden, og nå er rapperne tilbake med tre nye sanger som de kaller «Kjærlighetstriologien».

– Det er ti år siden, og i løpet av de ti årene har det skjedd mye. Vi har gjort mye forskjellig alle sammen. Vi har satt opp noen konserter, og ble så innmari inspirerte av å se at fansen fortsatt er med oss, så vi skjønte at dette må vi sette i gang med igjen, forteller Thomas «Fingern» Gullestad (35).

Hadde behov for pause

Til tross for at trioen nå gjør et comeback, mener de at det var den riktige avgjørelsen av dem å bryte opp i 2006.

– Da hadde nok alle litt behov for å finne ut av ting litt på egen hånd. Som «Dansken» (Esben Selvig, journ. anm.) sa: «Dette er er et ekteskap, på godt og på vondt, og det er både aggresjon og sinne, men også kjærlighet», fortsetter Gullestad.

Gutta innrømmer at det var litt uenigheter internt da de brøt opp bandet for ti år siden.

– Da vi la ned bandet, fant «Fingern» og «Dansken» ut at de hadde lyst til å flytte til Hollywood, men jeg synes det var en elendig idé å legge ned det bandet som jeg hadde investert så mye i. Så da ble jeg veldig sinna og irritert på de gutta, forteller Aslak «Alis» Hartberg (40).

– Nå «griser» jeg trynet hans

Men av askene til Klovner i kamp, oppstod et nytt band; Yoga Fire. Selvig og Hartberg var begge medlemmer også i dette bandet, men heller ikke denne gangen var alt en dans på roser.

– Rett før vi skulle i studio på andreplata, sluttet «Dansken» igjen i bandet. Da tenkte jeg: «Nå er faen meg begeret fullt». Jeg kjørte rundt på Tåsen, og tenkte: «Nå stikker jeg opp til «Dansken» og river han ut, og «griser» trynet hans», ler Hartberg.

Hartberg forteller at han ble mektig provosert den gangen, men han var ikke det eneste medlemmet av gruppa som var fristet til å ty til fysiske midler til tider. Alle tre innrømmer at de rett og slett hadde lyst til å jule hverandre opp mot slutten.

– Like kåt og dum

I dag er stemningen nok en gang god mellom alle «klovnene», som forteller at låtene deres fortsatt er «pubertale» – til tross for at det ikke er lenge til alle tre er fedre. Gullestad venter barn med Jenny Skavland i løpet av kort tid.

– Man er like kåt og dum selv om man får barn, sier Hartberg, som forteller at de denne gangen løste kåtheten gjennom sangen «MILF», som er en hyllest til mødre.

Gullestad innrømmer at det blir travelt med både comeback og baby på vei.

– Det er derfor vi får unna dette nå, før det kommer noen barn, sier han.