EFFEKTIVISERER: Alexandra Beverfjord i NRK.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EFFEKTIVISERER: Alexandra Beverfjord i NRK. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

NRK gir alle ansatte i NRK Nyheter mulighet til å søke sluttpakke

Rikskringkasteren skal slanke nyhetsorganisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

3,5 årsverk skal bort, opplyser NRKs nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord til TV 2. Alle ansatte i Nyhetsdivisjonen fikk torsdag tilbud om å søke sluttpakke.

– Det er ikke noe nytt kutt, men en del av innsparingsprosessen som har vært omtalt flere ganger tidligere, skriver Beverfjord i en SMS til TV 2.

NRK meldte i desember i fjor at 22 funksjoner i Nyhetsdivisjonen skal kuttes som følge av kutt i 2016-budsjettet. Av en stab på 37 redigerere og 28 fotografer ble det lagt opp til et kutt på 3,2 årsverk innenfor dette området.

At NRK nå går bredt ut med tilbud om å søke sluttpakke, innebærer ifølge Beverfjord ikke at statskanalen vil kutte mer enn 3,5 årsverk. Ledelsen går ut på denne måten i håp om å komme i mål med frivillige ordninger.

– Det er ikke planer om ytterligere kutt i Nyhetsdivisjonen for 2016, opplyser Beverfjord.

Leder Richard Aune i NRKs journalistlag mener ledelsen burde gått enda bredere ut.

– Vi mener at alle journalister burde fått mulighet til å søke sluttpakke, ikke bare de som jobber i Nyhetsdivisjonen, sier Aune til TV 2.

I desember sa Beverfjord til NRK.no at målet er å endre arbeidsflyten for skape økt fleksibilitet. Det er 360 medarbeidere i Nyhetsdivisjonen, opplyser Beverfjord til TV 2 torsdag. Av disse skal altså 3,5 årsverk bort.