Britisk rockestjerne ble inspirert av sin såpestjerne-mamma

Matthew Healy (26) vokste opp på settet til den britiske såpeserien «Corronation Street».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Indie Rock Bandet «The 1975» var denne uken i Oslo for å holde konsert i Oslo Spektrum. Manchester-kvartetten blir sett på om et rocka boyband og de gjør stor suksess verden over. Fansen deres er i hovedsak jenter som har vokst fra One Direction.

Mamma er såpestjerne

Prins Charles besøker settet til «Coronation Street» og nyter en whiskey servert av Denise Welch i rollen som Natalie Barns i såpeserien. Des, 2000. Foto: Scanpix.
Prins Charles besøker settet til «Coronation Street» og nyter en whiskey servert av Denise Welch i rollen som Natalie Barns i såpeserien. Des, 2000. Foto: Scanpix. Foto: PHIL NOBLE

TV-stjernen Denise Welch (57) er moren til Matthew Healy, vokalisten i «The 1975». Hun er kjent fra såpeseriene Coronation Street, Waterloo Road og er programleder på ITV. Matthew vokste opp på filmsettet og fikk artistlivet inn med morsmelken.

– Det å være kreativ var ikke noe jeg ble tvunget inn i. Min familie har alltid vært opptatt av at man skal få lov til å gjøre det man brenner for, og i mitt tilfelle var det musikk, helt siden jeg var liten, forteller han til TV 2.

– Var du noengang med moren din på opptak av Corronation Street?

– Ja, det var jeg, faktisk. Jeg hadde endel statistroller. Hun jobbet mye og jeg hadde ingen andre steder å gå etter skolen var ferdig, derfor endte jeg opp på settet til Corronation Street, sier Healy til TV 2.

Rolling Stones

Mange har latt seg begeistre av det avanserte boybandet fra Manchester. Rolling Stones brukte blant annet «The 1975» som oppvarmingsband under deres konsert i Hyde Park i London sommeren 2013. Faren til Matthew, Matt Healy, som også er skuespiller er stor Stones-fan og ville plutselig på konsert for å se sønnen spille.

– Det var et stort øyeblikk for faren min. Han er stor Rolling Stones-fan og ble helt i ekstase da han hørte om jobben vi skulle gjøre. Han fikk være med på etterfesten også, og fikk et minne for livet, avslutter Matthew Healy til TV 2.