«UP AND COMING»: Luke Christopher elsker de norske artistene. Foto: TV 2 / Karoline Ravndal Lorentzen 
«UP AND COMING»: Luke Christopher elsker de norske artistene. Foto: TV 2 / Karoline Ravndal Lorentzen  Foto: Karoline Ravndal Lorentzen

LA-rapper hyller norske artister

Den amerikanske rapperen og sangeren Luke Christopher er i Norge. Mens han er på besøk benytter han sjansen til å skryte norske artister opp i skyene.

Med låta «Lot To Learn» kravler den LA-baserte artisten, Luke Christopher, oppover hitlistene og planlegger nå å ta verden med storm. Mens han er på en kort visitt i Norge benytter han sjansen til å skryte av norske artister.

– Vi jobber med noen greier med Alan Walker. Han er utrolig flink! Og Kygo gjør det jo virkelig bra, sier han til TV 2.

Men de norske artistene Christopher liker aller best er Holmlia-guttene Nico og Vinz.

– Hæ? Er Nico og Vinz norske? Det visste jeg ikke, men det er jo helt vilt. Jeg elsker Nico og Vinz, de er helt rå!

Artisten forteller at han er stor fan av den norske duoen og selv låter fra guttene som ikke har slått like mye an i USA, har han trykket til sitt hjerte.

Saken fortsetter under musikkvideoen.

Sammenlignes med Drake

Raperen og sangeren som også er produsent er på norgesbesøk for å holde konsert og promotere sin nye musikk. I amerikansk presse sammenlignes han med den verdenskjente raperen, Drake.

– Det er en ære å bli sammenlignet med ham, men min musikk er litt annerledes. Jeg er inspireres av alt fra Kanye West til Elton John, og dette speiles i det jeg lager.

Populær i Norge

Låta «Lot To Learn» er en av de mest spilte låtene på Spotify i Norge og kryper seg oppover listene forbi de aller største artistene.

– Jeg tror det av og til kan være lettere for amerikanske artister å klare seg utenfor USA. Jeg aner ikke hvorfor jeg har blitt så populær akkurat her i Norge, men siden jeg produserer min egen musikk, så blir det en egen sound, noe nordmenn tydeligvis liker, forteller han.

Store drømmer

Christopher legger ikke skjul på at han har troen på seg selv og mener at det at han produserer egen musikk, gjør at han skiller seg ut fra mange andre som ønsker å klare seg i den harde musikkbransjen.

– Hvor er du om ti år?

– Da er jeg stor internasjonal artist, har fått noen Grammys, reiser rundt i verden og lager låter. Jeg vil bare at musikken skal berøre alle, forklarer han.