NORSK HÅP: Kenneth Bergh deltar i «The Ultimate Fighter» fra 20. april. Foto: Privat.
NORSK HÅP: Kenneth Bergh deltar i «The Ultimate Fighter» fra 20. april. Foto: Privat.

Norsk fighter nærmer seg UFC

Lett tungvekteren Kenneth Bergh får sjansen i «The Ultimate Fighter». Veien derfra til UFC kan være kort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang noensinne skal en nordmann delta i UFCs rekrutteringsshow «The Ultimate Fighter». På deltakerlisten står nemlig lett tungvekteren Kenneth Bergh (26), ifølge UFCs egne hjemmesider.

«The Ultimate Fighter», også kjent som TUF, er et realityshow hvor vinneren er sikret UFC-kontrakt. Erfaringsmessig har man imidlertid sett at det ikke bare er vinneren som får prøve seg i UFC. Tvert imot har svært mange deltakere fått kamp i UFC etter deltakelse i realityshowet.

– Det er absolutt veldig tydelig at veien videre er kort når man deltar på dette. Det er en enorm markedsføringskanal, sier Bergh til TV 2.

Det var VG som først omtalte saken.

Jakten på UFC-kontrakt

Først må imidlertid Bergh komme seg forbi den første utslagsrunden, hvor de 16 deltakerne kjemper om åtte plasser i huset. Dersom nordmannen vinner sin kvalifiseringskamp vil han altså være sikret TV-tid gjennom hele serien - og en stor mulighet til å vise seg frem for både fans og UFC-ledelsen.

Innspillingen av turneringen startet i januar og pågikk over flere uker. Til slutt vil to utøvere stå igjen. Disse skal møtes 8.juli, altså dagen før UFCs jubileumsstevne UFC 200. Til den tid må Bergh holde helt tett om utviklingen i huset.

– Det er morsomt når folk spør meg, men jeg må hele tiden bare gjenta at jeg ikke kan si noe. Jeg har rett og slett fått strengt forbud mot å si noe som helst, flirer han.

Til tross for en hittil kort proffkarriere (3-0) seiler altså Bergh opp som den kanskje heteste UFC-kandidaten blant norske MMA-utøvere. Norge har ikke vært representert i UFC siden Simeon Thoresen tapte mot David Mitchell i januar 2013. Bergh legger ikke skjul på at UFC også er drømmen.

– Når man driver med profesjonell MMA er det UFC som er toppen. Det er Mt. Everest. Det er der pengene ligger og det er der alle vil. Jeg må bare sørge for å bli så god som overhodet mulig. Jeg startet som yngre med thaiboksing, men da jeg begynte med MMA skjønte jeg umiddelbart at man ikke slipper unna med svakheter i «gamet», sier 26-åringen.

Første episode av The Ultimate Fighter vises 20. april.