Gunhild Stordalen slutter som administrerende direktør i EAT

Gunhild Stordalen overlater jobben som administrerende direktør i EAT foundation til Jonathan Farnell.

KAPTEIN: Her taler hun fra scenen under EAT Stockholm Food Forum i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAPTEIN: Her taler hun fra scenen under EAT Stockholm Food Forum i 2015. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Gunhild Stordalen går av som administrerende direktør for organisasjonen og hjertebarnet sitt EAT. Men Stordalen går inn i rollen som president i den voksende organisasjonen.

Etterfølgeren hennes blir Jonathan Farnell. Han har fungert som administrerende direktør i EAT siden oktober i fjor.

Stordalen, som lider av den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerodermi, har hatt et tilbakefall det siste halvåret. Gunhild og ektemannen Petter Stordalen avlyste nylig sin tradisjonelle 16. mai-fest på grunn av sykdomssituasjonen.

Som grunnlegger og president i EAT vil Stordalen nå konsentrere seg om strategisk arbeid og planlegging i EAT som har hatt en voldsom vekst det siste året og ny har nesten 70 partnere.

– Jeg er svært stolt over å bli spurt om å lede EAT inn i neste fase da vi skal bli den viktigste globale plattformen for mat, helse og bærekraft, sier Farnell, som har bred ledererfaring. Han har arbeidet strategisk med en rekke multinasjonale selskaper for å forbedre deres forretningsvirksomhet og gjennomføre endringer.

(NTB)