NYTT INNBRUDDSFORSØK I NATT:

«Borebanden» kan ha kommet til Vestlandet

To personer ble i natt observert utenfor et hus i Klepp med en boremaskin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 4.52 natt til torsdag ble to personer med en stor, grønn boremaskin observert utenfor et hus i Livegen i Klepp, melder politiet på Twitter.

– To menn, som hadde med seg en boremaskin, ble observert utenfor et vindu. De ble skremt vekk av en hund, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm til TV 2.

De som bodde i huset ble vekket av hunden og så selv de to mennene med boremaskinen. Deretter varslet de politiet, opplyser operasjonslederen.

Mennene forsvant fra stedet i en bil.

Samme fremgangsmåte

TV 2 har tidligere skrevet om at en eller flere bander har begått innbrudd mot en rekke boliger på Østlandet i de siste ukene.

I mange tilfeller har tyvene boret seg gjennom vinduer, for så å tre inn en ståltråd som brukes til å åpne vinduet. Derfor har de fått kallenavnet «borebanden».

Nå kan banden ha kommet til Vestlandet.

– Jeg har ingen holdepunkter for å si at det er de samme personene som har begått innbrudd på Østlandet som var i Klepp i natt, men det kan tyde på at det er samme fremgangsmåte, sier operasjonsleder Løklingholm til TV 2.

Han opplyser at politiet ikke har fått meldinger om andre innbruddsforsøk i distriktet i natt.

Sikret spor

En politipatrulje har vært på stedet ved boligen i Klepp, og der har de sikret spor. Operasjonslederen vil ikke uttale seg om hvilken type spor det er snakk om.

Lensmannskontoret kommer nå til å ta over etterforskningen av saken. De har foreløpig ingen mistenkte i saken, opplyser Hans Kyllingstad, lensmann i Klepp.

– Men vi tenker at dette kan være folk som beveger seg mellom flere distrikt. Dersom det blir aktuelt, kommer vi selvsagt til å dele observasjonene vi har gjort i natt med resten av politinorge, sier Kyllingstad til TV 2.