– OBOS er bra, men vi kommer ikke dit om det er det du lurer på

Moa har vokst opp i OBOS-leilighet, men nekter å prate om OBOS-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Stabæk - Vålerenga på TV 2 Sport Premium 4 og Sumo lørdag 18.00!

Mohammed «Moa» Abdellaoue prikket inn mål etter mål på dagens skuddtrening, og ber om å bli trodd på at nedrykk ikke er et scenario som noen i Vålerenga ser for seg.

– Vi som har vært med litt skjønner at det er litt for tidlig å begynne å prate om det. Og vi kommer til å snu den dårlige perioden. Det er jeg helt sikker på, sier Moa.

Her sikrer du deg tilgang til alt av norsk fotball!

Vokst opp i OBOS-leilighet

Samtidig skjønner han at motstandernes fans synger «rykker ned», og at eksperter så langt i sesongen har slaktet det spillet VIF har vist.

– Jeg forstår at noen er kritiske. De som tviler på oss de får bare tvile. Jeg bryr meg ikke så veldig mye om det. Jeg vet hva jeg selv, trenerne, og spillerne på laget står for. Så det er ikke noe problem.

Og «krisa» på Valle er ikke verre enn at VIFs største stjerne byr på litt galgenhumor om en eventuell degradering til OBOS-ligaen.

– Du som er østkantgutt har vel vokst opp i OBOS-leilighet?

– Ja, det har jeg. OBOS er bra. Har kost meg der. Har spilt i OBOS også. Det er fint der, men vi kommer ikke dit om det er det du lurer på, ler Moa.

Garanterer at det ikke blir OBOS-tilværelse

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal spår at både hans klubb og den kommende motstanderen Stabæk vil kunne avansere på tabellen utover i sesongen.

Han tror ikke det blir noen OBOS-tilværelse på klubben.

– Vålerenga og Stabæk kommer til å klatre oppover på tabellen. Det blir ikke vi to som blir liggende nederst når du kommer utover våren og sommeren, sier Rekdal til TV 2.

– Det garanterer du?

– Det kan jeg garantere. Både Stabæk og vi har mer kvaliteter enn det vi har fått vist frem. Over 30 kamper skal det normalt sett, jeg sier ikke alltid, men normalt sett rette seg opp igjen ganske mye.

Mer bekymret for økonomien

I et intervju med TV 2 før sesongstart, var Rekdal åpen og ærlig om at klubbens økonomi er en større bekymring for framtida, enn det spillemessige.

I tillegg til den trøstesløse sesongstarten, styrer klubben allerede mot et saftig minus i regnskapene. Og Rekdal mener det på sikt er svært ødeleggende. Forrige helg ble det kjent at hele fem personer i klubbens administrasjon har sagt opp jobbene sine. Blant dem nesten hele markedsavdelingen. Det er også stor usikkerhet rundt investor Tor Olav Trøims framtid i VIF.

– Vi må greie å skaffe oss det inntektsnivået som kreves. Som hovedstadsklubb høres det da helt banalt og vanvittig ut at du må ta et kraftig steg tilbake, og bli en utviklingsklubb i Tippeligaen som har som er fornøyd med bare å delta. Og med den nye stadion som snart kommer, så blir jo det helt feil, sa Rekdal.

Han anslår at klubben vil spare rundt 10 millioner på å arrangere kampene på nye Vålerenga stadion. Men det dekker bare årets underskudd. Skal man ha vekst og matche Rosenborg og Molde på lønninger, så trenger man et realt inntektstløft.

Rekdal mener at det må minst 15 millioner ekstra inn i Vålerenga-kassen, hvis de overhodet skal ha muligheten til å ha et realistisk mål om å ta medaljer i Tippeligaen.

• Etter at lønnen uteble på konto før forrige helg for alle ansatte i VIF, kunne Rekdal & Co glede seg over at det var dekning på kontoen til å betale regninger tirsdag. Etter det TV 2 får forklart, var det denne gangen generiske årsaker til at lønna ikke ble betalt i tide.