Paven velsignet øynene til Lizzy (5) som skal bli blind

Lizzy Myers lider av en sjelden genetisk sykdom som vil gjøre henne gradvis blind og døv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem år gamle Lizzy fra Ohio, USA, har Ushers sykdom, og vet selv ikke om sin framtidige skjebne. Foreldrene ønsker å gi henne flest mulig opplevelser mens hun fortsatt kan se og høre.

Høyt på listen sto å komme til Vatikanet og de håpte på å få et glimt av Pave Frans. Lizzy, hennes foreldre og tre år gamle søster fikk så mye mer. På reserverte seter fikk de møte Paven som tok seg god tid hos Lizzy.

Han kysset, klappet og klemte henne. Han la hendende over øynene hennes og velsignet henne. Lizzy selv ga paven en liten meteorittstein, melder nyhetsbyrået AP.

Lizzy og familien håpte å få et glimt av Pave Frans i Vatikanet. De fikk så mye mer. (AP Photo/Andrew Medichini)
Lizzy og familien håpte å få et glimt av Pave Frans i Vatikanet. De fikk så mye mer. (AP Photo/Andrew Medichini) Foto: Andrew Medichini

– Lizzy var fylt med ærefrykt. Hun gjorde store øyne, det var et sterkt øyeblikk for henne, sier Lizzys mor, Christine Myers.

Lizzys far, Steve Myers, sier han var nervøs før den store anlendningen, men da paven kom bort til dem, ble han fylt med en utrolig følelse av ro.

– Du vet, jeg er troende, og jeg tror at hvis det er muligheter for et mirakel, så er det her hos Pave Frans, sier Steve Myers.

Familien har fikk turen til Roma av Turkish Airlines. Toppsjefen i selskapet hørte om Lizzys historie, og sa at de kunne velge seg en reise hvor de ville i verden.

Valget var lett for den katolske familien. De ville til Roma på grunn av byens historie og skjønnehet. Et lokalt hotell har gitt dem gratis opphold.