Grimseth: – En forferdelig situasjon for henne

Den tidligere vektløfteren Stian Grimseth opplevde sitt livs mareritt før Sydney-OL i 2000.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

2. september 2000 ble det utført en dopingtest på Grimseth som viste spor etter nandrolon.

Vektløfteren ble stemplet som juksemaker, måtte reise hjem fra OL og ble senere utestengt i seks måneder av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Seks år senere fikk Grimseth millionerstatning fra kostholdsprodusenten som sendte vektløfteren i dopingfellen og som sørget for at karrieren ble lagt i grus.

– Trist og overraskende
Nå er han arrangementansvarlig for EM i vektløfting som skal arrangeres i Førde søndag, og har naturlig nok fått med seg Ruth Kasiryes positive dopingprøve.

– Det er klart at det er både trist og overraskende at det kommer en slik sak før EM, hvor 13 norske utøvere opprinnelig skulle deltatt. Nå er det 12 norske igjen, og vi er veldig opptatt av å gjennomføre et godt EM til ære for publikum og samarbeidspartnere til tross for det som skjedde med Ruth Kasirye, sier Grimseth til TV 2 Sporten.

– En forferdelig situasjon for henne
Grimseth tror han vet hvordan Ruth Kasirye (33), som var norsk flaggbærer under OL i Beijing i 2008, har det etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet meldonium.

– Jeg har ikke fått snakket med henne selv. Men det er en forferdelig vanskelig situasjon for henne nå, med tanke på det hun har havnet oppi. Det vet jeg på grunn av min egen historie, sier en tydelig preget Grimseth til TV 2 Sporten.

– Ingenting er avgjort enda
44-åringen minner om at det er for tidlig å dømme Kasirye for noe som helst enda. I en pressemdling via advokatfirmaet Bull & co hevder hun å ha fått i seg det forbudte stoffet etter å ha blitt akutt syk under et besøk hos sin familie i Uganda.

– Ingenting er endelig avgjort slik situasjonen er nå. Domsutvalget må gjøre jobben på en ryddig og god måte, og sørge for at alle parter blir ivaretatt slik situasjonen er nå, sier Stian Grimseth.