KJEMPEALLIGATOR: Ni år gamle Mason Lightsey poserer ved siden av den 363 kilo tunge alligatoren som ble skutt på farens gård i Florida. REUTERS/Lee Lightsey/Outwest Farms, Inc./Handout
KJEMPEALLIGATOR: Ni år gamle Mason Lightsey poserer ved siden av den 363 kilo tunge alligatoren som ble skutt på farens gård i Florida. REUTERS/Lee Lightsey/Outwest Farms, Inc./Handout Foto: Handout

Skjøt enorm ku-etende monsteralligator

Den amerikanske jegeren Lee Lightsey måtte drepe alligatoren som vokste seg så gigantisk at den spiste kveg på gården hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lee Lightsey forteller til BBC at alligatoren er den største han har sett på sine 18 år på gården. Han trengte en traktor for å fjerne det 4,5 meter lange og 360 tunge døde dyret.

Dukket opp seks meter unna

Lightsey og jaktleder, Blake Godwin, oppdaget alligatoren i dammen på beiteområdet lørdag. Når den plutselig dukket opp seks meter unna dem, skjøt de.

– Selv om dette dyret er enormt, er jeg ikke så overrasket over at det eksisterte. Vi har sett mange alligatorer som har vært tilnærmet like store, men ikke så gigantiske som dette, sier Lightsey til BBC.

Alligatoren ble skutt 2. april. Bildet ble offentliggjort 6. april. FOTO: REUTERS/Lee Lightsey/Outwest Farms, Inc./Handout 
Alligatoren ble skutt 2. april. Bildet ble offentliggjort 6. april. FOTO: REUTERS/Lee Lightsey/Outwest Farms, Inc./Handout  Foto: Handout

– Et monster

Han forteller at det som gjorde dem oppmerksom på dyret var de store mengdene dødt kveg og avrevne kroppsdeler etter kveg.

– Det var et monster som måtte fjernes, sier han.

Lightsey arrangerer jaktturer på eiendommen, og har skutt alligatorer før. Siden 1988 har han drept over 5000 alligatorer på eiendommen. Den største han har skutt før var imidlertid «bare» fire meter lang.

En million alligatorer

Amerikanske alligatorer er relativt vanlig i Florida og Louisiana. Man regner med at det finnes en million av dem i hver stat.

Lightsey planlegger å stoppe ut gigantalligatoren og auksjonere den bort til inntekt for en veldedig organisasjon.